Η Βουλγαρία ανακαλεί τον πρεσβευτή της από τη Ρωσία μετά από δηλώσεις της Ρωσίδας πρέσβειρας στη Σόφια

FILE PHOTO: Η βουλγαρική σημαία via pixabay.com, Виктор Сапожников




Τη χειρότερη κρίση στα μεταπολεμικά χρόνια διανύουν οι σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας μετά την απόφαση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας Κιρίλ Πετκόφ να ανακαλέσει τον πρέσβη της Βουλγαρίας στη Μόσχα μετά τις “επιθετικές” δηλώσεις που έκανε η πρέσβης της Ρωσίας στη Σόφια Ελεονόρα Μιτροφάνοβα.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο interfax.ru αφορμή για το διάβημα ήταν η συνέντευξη της Μητροφάνοβα στο τηλεοπτικό κανάλι Russia 24, στην οποία είπε, συγκεκριμένα, για τη μεγάλη υποστήριξη που τυγχάνουν οι Ρώσοι στη Βουλγαρία και για “αντιΝΑΤΟϊκά αισθήματα” που τρέφει η πλειοψηφία των Βουλγάρων.

Οργισμένη αντίδραση του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του Βούλγαρου πρωθυπουργού ο οποίος δήλωσε: “Είναι ανεπίτρεπτο ένας ξένος πρεσβευτής να μιλά εξ ονόματος του βουλγαρικού λαού εναντίον της βουλγαρικής κυβέρνησης. Η αντίδραση της Μιτροφάνοβα είναι αντιδιπλωματική, απότομη και αγενής. Γι’ αυτό ανακαλούμε τον πρεσβευτή μας από τη Ρωσία για διαβουλεύσεις. Όλοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό στη διπλωματική γλώσσα. Συνήθως, όταν μια χώρα ανακαλεί έναν διπλωμάτη, μια άλλη χώρα καλείται να ακολουθήσει το παράδειγμά του και να κάνει το ίδιο.» είπε ο Πέτκοφ αφήνοντας να εννοηθεί πως περιμένει την απομάκρυνση της Μιτροφάνοβα από τη Σόφια.

Υπενθυμίζεται πως Στις 2 Μαρτίου, η Σόφια απέλασε δύο Ρώσους διπλωμάτες εν μέσω ισχυρισμών ότι εμπλέκονταν σε κατασκοπεία.

Δεν πληρώνει σε ρούβλια η Πολωνία

Στο μεταξύ σύμφωνα με άλλο τηλεγράφημα του interfax.ru η Πολωνία δήλωσε αδυναμία να πληρώσει σε ρούβλια τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου δήλωσε την Πέμπτη ο επικεφαλής της πολωνικής εταιρείας φυσικού αερίου PGNiG Πάβελ Μάεφσκι.

Με πληροφορίες από ethnos.gr

Με Μακρόν και Ντράγκι συναντήθηκε ο Ερντογάν στη σύνοδο ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: