Οι Ουκρανοί οχυρώνουν το Κίεβο: Οδοφράγματα, νάρκες και υπονομευμένες γέφυρες [βίντεο]

Στο κέντρο του Κιέβου στρατιώτες περιπολούν ενώ οδοφράγματα για άρματα μάχης έχουν στηθεί σε κεντρικές αρτηρίες. EPA/ZURAB KURTSIKIDZE




Για την τελική μάχη μέσα στους δρόμους της πρωτεύουσας Κίεβο ετοιμάζονται να δώσουν οι κάτοικοι της πόλης.

Από την πρώτη στιγμή έχουν ξεκινήσει τα οχυρωματικά έργα στους κεντρικούς δρόμους στις εισόδους της πόλης αλλά και γύρω από τα βασικά κυβερνητικά κτίρια.

Από σήμερα όμως στα αντιαρματικά σιδερένια εμπόδια, στα τσιμεντένια μπλοκ και σε οτιδήποτε χρήσιμο υλικό υπάρχει προστίθενται και νάρκες.

Όπως μετέδωσε από το Κίεβο ο ειδικός απεσταλμένος του τηλεοπτικού σταθμού OPEN η αντίσταση οργανώνεται μεθοδικά και οι Ουκρανοί έχουν στήσει δεκάδες μπλόκα σε όλα τα κεντρικά σημεία.

Πολυβολεία στημένα και σκεπασμένα με μεγάλα πανιά και εκατοντάδες οπλισμένοι στρατιώτες, πολιτοφύλακες και οπλισμένοι πολίτες συνθέτουν το σκηνικό της αναμονής για την τελική επίθεση των Ρώσων εισβολέων.




Παράλληλα, οι βασικές γέφυρες της πόλης είναι υπονομευμένες ως τελευταία αντίσταση, προκειμένου να μην περάσουν τα τεθωρακισμένα που θα επιχειρήσουν να καταλάβουν την πόλη και να ανατρέψουν τον πρόεδρο Ζελένκσι και την κυβέρνησή του.

Τα πάντα στην πόλη είναι ήρεμα, εκτός φυσικά από τις εκρήξεις που προκαλούν ρουκέτες και τους συχνούς αεροπορικούς συναγερμούς.

Την ίδια ώρα και ενώ όλοι περιμένουν τα όποια αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των διαπραγματεύσεων από τις αντιπροσωπείες των δύο χωρών, η επίθεση της Ρωσίας συνεχίζεται σε όλα τα μέτωπα.

Ρωσικοί βομβαρδισμοί και επιθέσεις στον άμαχο πληθυσμό στοίχισαν τη ζωή σε 34 αμάχους στην περιφέρεια του Χαρκίβ στην ανατολική Ουκρανία κατά τις τελευταίες 24 ώρες από τις 2 ως τις 3 Μαρτίου, έγινε γνωστό από τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Την ίδια ώρα η εισαγγελία της Λιθουανίας ανακοίνωσε σήμερα πως άρχισε να διεξάγει έρευνες για ενδεχόμενα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή.

Στο πλαίσιό της θα ερευνηθούν «στρατιωτικές επιθέσεις σε αμάχους, γιατρούς, καταστροφή κατοικιών, νοσοκομείων, εκπαιδευτικών θεσμών και άλλων πολιτικών εγκαταστάσεων, που οδήγησαν σε θανάτους ενηλίκων και παιδιών», προστίθεται στη δήλωση της λιθουανικής εισαγγελίας.

Σε μια χωριστή εξέλιξη, ο κυβέρνητης της ελεγχόμενης από την Ουκρανία ανατολικής περιφέρειας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι στο λιμάνι της Μαριούπολης, έναν από τους πρώτους στόχους της ρωσικής εισβολής, έχει πλέον διακοπεί η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση.

Ο Λαβρόφ λέει ναι στο διάλογο, αλλά με τις «κόκκινες γραμμές» του: Οι ΗΠΑ θέλουν να υποτάξουν τη Ρωσία όπως ο Ναπολέων και ο Χίτλερ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: