Η ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αναλάβει ρόλο υπερασπιστή του δραπέτη Δημάκη

FILE PHOTO: Το κτίριο των γραφείων της ΝΔ. ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ




Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ ότι έχει αναλάβει το ρόλο “του υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη” υπενθυμίζει δε ότι ανάλογο ρόλο είχε αναλάβει και στην περίπτωση του Δημήτρη Κουφοντίνα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του είχε αναλάβει το ρόλο του υπερασπιστή του καταδικασμένου για βαρύτατα εγκλήματα Βασίλη Δημάκη, ο οποίος κάνοντας χρήση ευεργετικών διατάξεων για εκπαιδευτική άδεια, παραβίασε τους όρους και με επιστολή του ομολογεί ότι δραπέτευσε. Με την τοποθέτησή του ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε ποιος δίνει άλλοθι στον δραπέτη, ο οποίος επιχειρεί σήμερα να κάνει και μαθήματα δημοκρατίας και –φυσικά- δεν κρύβει τις πολιτικές προτιμήσεις του.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις για ένα σωφρονιστικό σύστημα που θα επιτελεί τη σωφρονιστική αποστολή του, με σεβασμό στα δικαιώματα των κρατουμένων. Αφήνουμε τον ΣΥΡΙΖΑ που προ μηνών είχε αναλάβει την υπεράσπιση των εκβιαστικών αιτημάτων του Κουφοντίνα, να υπερασπίζεται έναν δραπέτη που έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 44 ετών για ληστείες, πλαστογραφία και παράνομη οπλοφορία.

Τομέας Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ 

Σε ανακοίνωσή του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ τόνιζε ότι σε περίπτωση που ο Δημάκης δεν επιστρέψει στις φυλακές αυτό “θα είναι κόλαφος για τους βασανιστές του. Για όλους αυτούς, που όπως κατ’ εξοχήν η σημερινή ακροδεξιά κυβέρνηση κάνει, στηρίζουν και διαιωνίζουν ένα «σωφρονιστικό» σύστημα που εκδικείται, εξευτελίζει, εμποδίζει κάθε προοπτική ελεύθερης ζωής και ομαλής επιστροφής στην κοινωνία στον κάθε Δημάκη, στον κάθε κρατούμενο/η.” Εξέφραζε δε τη διαφωνία του με την απενεργοποίηση στο βραχιολάκι αφήνοντας να εννοηθεί ότι έτσι θα  δυσκολέψουν οι προϋποθέσεις για σπουδές και άδειες των κρατουμένων.

Συνάντηση Τσίπρα με αλβανική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία: Σημαντική πρόοδος στις ελληνοαλβανικές σχέσεις

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: