Οι ΗΠΑ να ενεργήσουν για την προστασία και την ισχυροποίηση του Πατριαρχείου, λέει ο Κουμουτσάκος

Ο βουλευτής της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, ο οποίος πρόσφερε και αυτός την υποστήριξη του στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Φωτογραφία Hellas Journal




«Το Οικουμενικό Πατριαρχείο υπό την ηγεσία της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου τιμώντας την αποστολή του ως ο ηγετικός πνευματικός θεσμός της απανταχού Ορθοδοξίας, από την πρώτη ημέρα της βίαιης εισβολής στην Ουκρανία, τάχθηκε κατά του απάνθρωπου αυτού πολέμου”.

Την παραπάνω δήλωση έκανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος, απαντώντας σε ερώτηση της Hellas Journal, με αφορμή την τοποθέτηση του στο ελληνοαμερικανικό συνέδριο υπέρ του Φαναρίου.

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε και τα εξής, μιλώντας και για τη στάση του Οικουμενικού Πατριάρχη απέναντι στη ρωσική εισβολή εναντίον της Ουκρανίας:

“Ζήτησε το τέλος του. Στάθηκε και στέκεται με αμέριστη αλληλεγγύη δίπλα στον ουκρανικό λαό που βιώνει μια ανείπωτη τραγωδία.
Το Οικουμενικό Πατριαρχείο το πράττει με παρρησία, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τις ανιστόρητες επιθέσεις, έμμεσες ή άμεσες, που συχνά δέχεται.

Είναι λοιπόν τώρα, όχι αύριο, που θα πρέπει να στηριχτεί και να ενισχυθεί από όλους εκείνους που τάχθηκαν απέναντι και καταδίκασαν τον βάναυσο αναθεωρητισμό του αυταρχισμού.

Ειδικά οι ΗΠΑ που, εδώ και χρόνια, δείχνουν πραγματικό ενδιαφέρον για το παρόν και το μέλλον του Οικουμενικού Πατριαρχείου, θα πρέπει να ενεργήσουν χωρίς καθυστέρηση για την ισχυροποίησή του ώστε το πνευματικό φως που εκπέμπει σε όλον τον Ορθόδοξο Κόσμο, να γίνει πιο λαμπερό, πιο δυνατό.

Μέσα στα πολλά που μπορούν και πρέπει να γίνουν είναι πρωτίστως και κύρια, η επίσημη αναγνώριση από το τουρκικό κράτος της οικουμενικότητάς του και βεβαίως, η επανεκκίνηση της λειτουργίας της Σχολής της Χάλκης.

Το ίδιο οφείλει να πράξει και η ΕΕ, που είναι πολιτικός θεματοφύλακας του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών.
Η ιστορική αυτή χρονική στιγμή δεν πρέπει να χαθεί”.

Κουμουτσάκος: Οι ΗΠΑ να στηρίξουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο σε ενδεχόμενες πιέσεις από τη Μόσχα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: