Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Τετάρτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η επέκταση των κυρώσεων προς τη Ρωσία και οι επιπτώσεις για την κυπριακή οικονομία μονοπωλούν τους κύριους τίτλους των κυπριακών εφημερίδων της Τετάρτης.

Προβάλλονται επίσης πρωτοσέλιδα η πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην αγορά σιτηρών για να εξασφαλίσει την επάρκεια, η διαμαρτυρία ασυνόδευτων παιδιών στο Πουρνάρα και οι χθεσινές εκδηλώσεις για την Ημέρα της Γυναίκας.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Εν μέσω σφαγής προκρίνει συμβιβασμό ο Ζελένσκι», γράφει ότι ο Πρόεδρος της Ουκρανίας απογοητευμένος από το ΝΑΤΟ δηλώνει ανοικτός στο διάλογο ακόμα και για Κριμαία και Ντονμπάς. Αλλού αναφέρεται στις τιμές των καυσίμων οι οποίες μειώθηκαν μετά από καιρό λόγω της μείωσης στον φόρο κατανάλωσης. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η Κυβέρνηση διασφαλίζει την επάρκεια των σιτηρών.

Ο «Πολίτης» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Ο πλανήτης τρέμει επέκταση του πολέμου», γράφει ότι ζήτημα ωρών είναι η επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Αλλού αναφέρεται στην «καυτή ανάσα» των κυρώσεων στον τομέα των υπηρεσιών και γράφει ότι δικηγορικά γραφεία, λογιστές και ελεγκτικά γραφεία με αμιγώς ρωσικό πελατολόγιο ήδη έχουν μείνει χωρίς αντικείμενο εργασιών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε κοκτέιλ ακρίβειας στη σκιά του πολέμου.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Σφίγγουν τον κλοιό οι δυτικοί» γράφει ότι ΕΕ, ΗΠΑ και Βρετανία τολμούν πλέον και βάζουν στο στόχαστρο των κυρώσεων την ενέργεια και ότι η κατάσταση με τον πόλεμο στην Ουκρανία όχι μόνο δεν οδεύει προς εξομάλυνση αλλά χειροτερεύει.

Σε άλλο θέμα προβάλλει φωτογραφία που δείχνει ένα μικρό αγόρι που διασχίζει μόνο του τα σύνορα της Ουκρανίας με προορισμό την Πολωνία και αναφέρεται στα ανθρώπινα δράματα του πολέμου. Αλλού γράφει ότι ασυνόδευτα παιδιά στο Πουρνάρα έκλεισαν αυτοκινητόδρομο και μετά μπήκαν στη νεκρή ζώνη.

Η «Χαραυγή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Ζημιές δισεκατομμυρίων μετρά η κυπριακή οικονομία και ακόμα είναι η αρχή» αναφέρεται σε δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα συνεχιστούν και μετά το πόλεμο.

Αλλού γράφει ότι ο Ζελένσκι ζητά συμβιβασμό και ότι έχασε τον ενδιαφέρον του για το ΝΑΤΟ. Αλλού αναφέρεται στα Ρωσικά πετρέλαια ως το πρώτο ρήγμα στις σχέσεις ΗΠΑ-ΕΕ.

Η αγγλόγλωσση Cyprus Mail στο κύριο της θέμα με τίτλο «Οι Ουκρανοί εγκαταλείπουν τις πόλεις που δέχονται ακόμα πυρά», αναφέρεται στην απαγόρευση από τις ΗΠΑ των εισαγωγών ρωσικού πετρελαίου την ώρα που οι πρόσφυγες ξεπερνούν τα δύο εκατομμύρια.

Αλλού γράφει ότι η Κυβέρνηση θα αγοράσει φορτίο σιτηρών για να αντιμετωπίσει την αύξηση των τιμών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις εκκλήσεις για ισότητα με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Γυναίκας στην Κύπρο.

Η «Οικονομική Καθημερινή» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στη δίνη του Ουκρανικού οι υπηρεσίες» αναφέρεται σε δηλώσεις των “Big 4” και ΣΕΛΚ στην «Κ» για την αποχώρηση από την Ρωσία και τις προεκτάσεις στην Κύπρο. Αλλού γράφει για έκρηξη τιμών σε πετρέλαιο, μέταλλα και σιτηρά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι εταιρείες από την Ουκρανία εγγράφονται στην Κύπρο.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Αθήνα

Ανησυχητικά υψηλά τα κρούσματα στην Κύπρο: 3.695 νέα περιστατικά και πέντε νεκροί

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: