Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και οι συνέπειες του πολέμου για την Κύπρο, είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα στα πρωτοσέλιδά τους οι κυπριακές εφημερίδες.

Επίσης προβάλλονται η αναμενόμενη ψήφιση σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και η αίτηση για αποφυλάκιση από τους τέσσερις ισοβίτες καταδικασθέντες για τον φόνο του Άντη Χατζηκωστή.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Στραγγαλίζεται ο Πούτιν μαζί και η Ρωσία» πως ο Ρώσος Πρόεδρος παίρνει στο λαιμό τη χώρα του και πως οι κυρώσεις έχουν άμεσο αντίκτυπο στον λαό του.

Αλλού αναφέρει πως χωρίς τεστ θα γίνονται από σήμερα οι διελεύσεις μέσω των οδοφραγμάτων. Επίσης γράφει πως η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών συζήτησε χθες την ποινικοποίηση των απειλητικών sms.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ισοπεδώνουν την Ουκρανία τα ρωσικά στρατεύματα» γράφει για βομβαρδισμούς κατοικημένων περιοχών στην Ουκρανία, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για χιλιάδες νεκρούς μεταξύ των αμάχων.

Επίσης αναφέρει πως σε κλοιό ακρίβειας βρίσκονται οι καταναλωτές. Ακόμη γράφει πως τίθενται σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση τα μεταρρυθμιστικά νομοσχέδια για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Ο Φιλελεύθερος» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Ανελέητη επίθεση τις πόλεις» γράφει πως στην πιο σκληρή του φάση εισέρχεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και πως γίνονται σφοδροί βομβαρδισμοί σε όλα τα μέτωπα.

Αλλού προβάλλει την κατάσταση σε ένα μαιευτήριο-καταφύγιο στο Κίεβο. Επίσης γράφει πως ζήτησαν αποφυλάκιση οι 4 ισοβίτες για τον φόνο του Άντη Χατζηκωστή.

Η «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Πρωτοβουλία ΑΚΕΛ για σχέδιο αντιμετώπισης των επιπτώσεων» πως προκαταρκτικό έγγραφο ετοίμασε το ΑΚΕΛ με τις προδιαγραφόμενες συνέπειες, από τον πόλεμο στην Ουκρανία, κατά κατηγορία.

Επίσης αναφέρεται στην ανθρωπιστική βοήθεια που θα σταλεί από την Κύπρο για τον ουκρανικό λαό. Ακόμη γράφει πως σφυροκοπούνται πόλεις στην Ουκρανία και πως στα χέρια των Ρώσων βρίσκεται πυρηνικός σταθμός.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” με τίτλο στο κύριο της θέμα «Σφυροκοπείται η Ουκρανία, ενώ η προέλαση βρίσκεται σε στασιμότητα» αναφέρεται στους σφοδρούς βομβαρδισμούς που δέχονται ουκρανικές πόλεις από τους Ρώσους.

Επίσης αναφέρεται στη φωταγώγηση της Πλατείας Ελευθερίας με τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Αλλού γράφει πως δεκάδες Ουκρανοί, οι οποίοι έκαναν διακοπές στην Κύπρο, δεν μπορούν να επιστρέψουν πίσω στη χώρα τους, μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Με πληροφορίες από KYΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Ο Ερντογάν κρύβεται στα Στενά του Βοσπόρου: Φοβάται τη Ρωσία, λέει ο Γερμανικός Τύπος

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: