Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων του Σαββάτου: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι

File Photo: Κυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι προειδοποιήσεις των Αμερικανών προς την Κίνα να μην στηρίξουν τη Ρωσία στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας, η απεργία των λεωφορειούχων, η ανακοίνωση για διαμαρτυρία τη Δευτέρα από τους αιγοπροβατοτρόφους για το χαλούμι, οι αυξήσεις στα βασικά αγαθά και καταγγελίες για προσπάθειες μεταστροφής ατόμων ΛΟΑΤΚΙ από ιερείς, είναι ανάμεσα στα θέματα που δεσπόζουν στο σημερινό Τύπο.

Η «Αλήθεια» κάτω από τον πρωτοσέλιδο τίτλο «Κυρώσεις και στην Κίνα αν βοηθήσει την Ρωσία» γράφει ότι για 26η μέρα συνεχίζονται οι πυραυλικές επιθέσεις και βομβαρδισμοί σε Κίεβο, Λβιβ, Χάρκοβο και Κραματόρσκ. Αλλού γράφει ότι γενναίες χαλαρώσεις θέλουν οι επιδημιολόγοι και θα το συζητήσουν την ερχόμενη Δευτέρα για τις μάσκες σε εξωτερικούς χώρους. Αλλού γράφει για απίστευτες μαρτυρίες για εξορκισμούς ως θεραπεία μεταστροφής ΛΟΑΤΚΙ ατόμων.

Ο «Πολίτης» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Εμπαιγμός διαπραγμάτευσης με βόμβες κατά των αμάχων» και γράφει ότι αν πέσει η Οδησσός, κινδυνεύει και η Μολδαβία από τους Ρώσους. Αλλού αναφέρει ότι η Κυπριακή Δημοκρατία διαβεβαιώνει την Κομισιόν ότι το πρόβλημα με την λαθροθηρία αμπελοπουλιών περιορίστηκε σημαντικά εξαιτίας των αποτρεπτικών προστίμων που επιβάλλονται από το 2017. Προβάλλει επίσης την μαζική κάθοδο Ουκρανών προσφύγων στο Τμήμα Μετανάστευσης για την κάρτα προσωρινής προστασίας.

«Ο Φιλελεύθερος» στο κύριο θέμα του με τίτλο «Στη σκακιέρα και το Πεκίνο» γράφει ότι η Ουάσιγκτον προειδοποιεί την Κίνα να κρατήσει αποστάσεις και να μην συμπλεύσει με τη Μόσχα. Γράφει ότι εν μέσω της εξαγγελίας για λήψη μέτρων εκ μέρους των αιγοπροβατοτρόφων με συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα έξω από το Προεδρικό και το Σπίτι της Ευρώπης η κυβέρνηση εξαγγέλλει ότι θα προχωρήσει σε εξονυχιστικούς ελέγχους στην αγορά για το χαλούμι. Γράφει επίσης ότι οι Φυλακές κατάντησαν μικρογραφία του Πουρνάρα.

Η «Χαραυγή» κάτω από τον κύριο τίτλο «Ακρίβεια και χαλλούμι οδηγούν τους αγρότες έξω από το Προεδρικό» γράφει ότι οι αγρότες ζητούν οικονομική στήριξη άμεσα και εφαρμογή της νομοθεσίας για το χαλλούμι Π.Ο.Π. Γράφει επίσης ότι η Υπουργός Εμπορίου Νατάσα Πηλείδου αρνείται το πλαφόν στα καύσιμα παρά τις αυξήσεις που φθάνουν τα 30%. Αλλού γράφει ότι κατέβασαν φρένο οι λεωφορειούχοι, με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Μεταφορών να καλεί τις δύο πλευρές σε συνάντηση σήμερα.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” κάτω από τον τίτλο «Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Κίνα, ο Ξι ζητά διαπραγματεύσεις», γράφει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δήλωσαν ότι θα υπάρξουν επιπτώσεις αν η Κίνα στηρίξει τη Ρωσία στον πόλεμο της στην Ουκρανία.  Γράφει αλλού ότι ο Ρώσος επιχειρηματίας Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετέφερε τον έλεγχο εταιρείας που εδρεύει στην Κύπρο με εκατομμύρια δολάρια επενδύσεων, στον διευθυντή της ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι την ημέρα που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Γράφει επίσης ότι ιερείς αναγκάζουν ΛΟΑΤΚΙ να υποστούν θεραπεία για να γίνουν ετερόφυλοι.

Η αγγλόγλωσση εβδομαδιαία “Financial Mirror” τιτλοφορεί το κύριο θέμα της «Οι καταναλωτές ετοιμάζονται για την «τέλεια καταιγίδα» αφού οι τιμές των βασικών προϊόντων θα εκτοξευθούν την ερχόμενη βδομάδα. Γράφει επίσης ότι η Ελλάδα θα βάλει 1.1 δις ευρώ στην αγορά για να σταματήσει την αύξηση της τιμής των καυσίμων.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Αιμιλία Χριστοφή/ΗΦ
Λευκωσία, Κύπρος

H επισκόπηση των ελληνικών εφημερίδων: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι του Σαββάτου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: