Οι αριθμοί της πρώτης αγωνιστικής για τα play offs της Super League

Ο παίκτης του ΠΑΟ Αϊτόρ πετυχαίνει το 1-0 και πανηγυρίζει με τους συμπαίκτες του , κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΟ-ΑΕΚ για την 1η αγωνιστική για τα Πλέϊ οφ της Super League στο γήπεδο “Α. Νικολαϊδης”, την Κυριακή 13 Μαρτίου 2022 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΟΣΧΑΝΔΡΕΟΥ




Ξεκίνησαν τα Playoffs με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ να νικούν με δυσκολία, ενώ το αθηναϊκό ντέρμπι δεν είχε νικητή.

Για τρίτη σεζόν στη σειρά ο παίκτης που πετυχαίνει το πρώτο γκολ στη φάση αυτή, δεν βλέπει την ομάδα του να κερδίζει, όπως σχετικά αναφέρει η ιστοσελίδα της Super League.

Το 2020 το πρώτο γκολ πέτυχε ο Βαγιέμπα Σακόρ του ΟΦΗ, αλλά η ομάδα του έχασε από τον Άρη με 3-1. Το 2021 ήταν ο Φεντερίκο Μακέντα, που πέτυχε δύο γκολ για τον Παναθηναϊκό στην Τρίπολη, αλλά ο Αστέρας ισοφάρισε σε 2-2. Ενώ φέτος ήταν η σειρά του Αϊτόρ που σκόραρε στο 4ο λεπτό του αθηναϊκού ντέρμπι, αλλά η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1.




Οι αριθμοί της 1ης αγωνιστικής των Playoffs:

  • 600 ήττες στη Α’ Εθνική/Super League έφτασε ο Άρης, που δεν είχε χάσει τα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια του. Σε 1.841 αγώνες ο Άρης έχει ακόμα 732 νίκες και 509 ισοπαλίες.
  • 100 έφτασαν στο πρωτάθλημα Super League οι αγώνες, που έχουν λιγότερα από τρία γκολ. Στους υπόλοιπους 84 έχουν επιτευχθεί τουλάχιστον τρία γκολ.
  • 20 γκολ στη Super League έφτασε το Τσούμπα Άκπομ, με το νικητήριο επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Είναι ο 42ος ποδοσφαιριστής που βάζει τουλάχιστον 20 γκολ για τον ΠΑΟΚ.
  • 5 ισοπαλίες με σκορ έχουν τα 12 τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ. Και οι πέντε είναι με 1-1 και στις πέντε προηγήθηκε ο Παναθηναϊκός και ισοφάρισε η ΑΕΚ. Οι τέσσερις από αυτές είναι στους τελευταίους 21 μήνες.
  • 2 νίκες μέσα στην Τούμπα είχε στην καριέρα του ο Γιούρι Λοντίγκιν, 1-0 στις 27 Ιανουαρίου 2013 με την Ξάνθη και 1-0 στις 12 Σεπτεμβρίου 2021 με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Χθες έχασε με γκολ στις καθυστερήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Με δυσκολία ο ΠΑΟΚ πήρε την νίκη από τον μάχιμο ΠΑΣ Γιάννινα: 1-0 με γκολ του Άκπομ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: