Η απόλυτη σύρραξη ίσως πλησιάζει: Τάγμα Αζόφ και Τσετσένοι μισθοφόροι ανταλλάσσουν απειλές αιματοχυσίας

Στιγμιότυπο από το βίντεο που ανήρτησε ο ηγέτης του Τάγματος του Αζόφ




Εκατέρωθεν απειλές με σαφείς υπαινιγμούς αιματοχυσίας ανταλάσσουν, ανοικτά πλέον, οι Τσετσένοι μισθοφόροι του Πούτιν και το ευρέως θεωρούμενο ως νεοναζιστικό «Τάγμα του Αζόφ» με αφορμή απειλητική ανάρτηση του φασιστοειδούς ηγέτη των Τσετσένων ότι βρίσκεται ήδη στην Ουκρανία.

Ο ηγέτης της -θεός να την κάνει- «Ρωσικής Δημοκρατίας της Τσετσενίας» και προστατευόμενος του Πούτιν, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος κατηγορείται για όργιο παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στον Καύκασο, μεταφόρτωσε στην πλατφόρμα Telegram βίντεο στο οποίο εικονίζεται με στρατιωτική περιβολή να μελετά σχέδια και χάρτες μαζί με στρατιωτικούς γύρω από ένα τραπέζι.

 

Ο Καντίροφ υποστηρίζει ότι το βίντεο μαγνητοσκοπήθηκε στο Γκοστομέλ, το αεροδρόμιο που βρίσκεται κοντά στο Κίεβο που έχει ήδη καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό ήδη από τις πρώτες ημέρες της εισβολής.

Και αμέσως μετά εξαπολύει τις εξής απειλές: «Τις προάλλες ήμασταν περίπου 20 χιλιόμετρα από εσάς, Ναζί του Κιέβου, και τώρα είμαστε ακόμη πιο κοντά», έγραψε ο κ. Καντίροφ, καλώντας τις ουκρανικές δυνάμεις να παραδοθούν, διαφορετικά «είσαστε τελειωμένοι».

«Θα σας δείξουμε (…) ότι η ρωσική πρακτική σε μαθαίνει τον πόλεμο καλύτερα από την ξένη θεωρία και τις προτροπές των στρατιωτικών συμβούλων», πρόσθεσε.

«Μπορείτε να χαλαρώσετε (…). Δεν χρειάζεται να μας ψάχνετε, θα σας βρούμε εμείς», έγραψε και απείλησε μάλιστα όσους ακόμη μάχονται για τη Μαριούπολη.

«Για άλλη μια φορά, προτρέπω όσους βρίσκονται στη Μαριούπολη να παραδοθούν επειγόντως, διαφορετικά θα είναι πολύ αργά το βράδυ. Θα σας παρέχουμε ασφάλεια. Υπάρχουν 5.000 από τους καλύτερους Τσετσένους μαχητές μας γύρω και μέσα στη Μαριούπολη. Κάνε τουλάχιστον μια φορά το αντρίκιο βήμα για χάρη των πολιτών και της πόλης. Για άλλη μια φορά λέω: το βράδυ θα είναι αργά!» ανέφερε στο βίντεο ο Τσετσένος επικεφαλής.

 

 

Ο Ραμζάν Καντίροφ, που ελέγχει την Τσετσενία με σιδηρά πυγμή, θεωρείται απόλυτα πιστός στο Κρεμλίνο και έχει υπό τις διαταγές του παραστρατιωτική δύναμη γνωστή με την ονομασία «καντιρόφτσι».

Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, κυκλοφόρησαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης εικόνες που εικόνιζαν πλατεία στο Γκρόζνι, την πρωτεύουσα της Τσετσενίας, γεμάτη στρατιώτες που έλεγαν πως αναχωρούσαν για την Ουκρανία.

Οι δυνάμεις του κ. Καντίροφ έχουν κατηγορηθεί για ωμότητες στην Τσετσενία.

Η απάντηση: Θα είναι ένα αξέχαστο καλωσόρισμα 

Η απάντηση ήταν άμεση: «Αυτό θα είναι ένα αξέχαστο καλωσόρισμα» έγραψε ο επικεφαλής της νεοναζιστικής οργάνωσης του «Τάγματος του Αζόφ» στο twitter, Αντρέι Μπιλιέτσκι, ο οποίος προειδοποίησε μάλιστα τον ηγέτη της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ, ότι του εφόσον ισχύει η είδηση ότι βρίσκεται στην Ουκρανία και μάλιστα κοντά στο Κίεβο, η ζωή του κινδυνεύει.

Νωρίτερα ο Καντίροφ δημοσίευσε βίντεο στο Telegram με τον ίδιο να φορά στρατιωτική στολή και να μελετά σχέδια γύρω από ένα τραπέζι με στρατιώτες.

 

Τουλάχιστον εννέα νεκροί από αεροπορική επίθεση σε ραδιοτηλεοπτικό πύργο στη Ρίβνε της Ουκρανίας [χάρτης, photo, video]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: