Hi tech σπείρα έκλεβε αυτοκίνητα: Τα διέλυαν σε συνεργείο στο Αιγάλεω – Λάμβαναν οδηγίες από… φυλακισμένο κακοποιό [video]

File Photo Το γκαράζ όπου οι συλληφθέντες διέλυαν τα αυτοκίνητα Screenshoot via video astynomia.gr




Με high tech εξοπλισμό τα μέλη της σπείρας γυρνούσαν τα απογεύματα από γειτονιά σε γειτονιά και έκλεβαν αυτοκίνητα.

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι ανωτέρω είχαν συγκροτήσει, από τα μέσα του έτους 2021, εγκληματική ομάδα και με την προμήθεια ειδικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού, που χρησιμοποιείται για τη διάρρηξη και την αποσυναρμολόγηση οχημάτων, αφαιρούσαν συστηματικά αυτοκίνητα από διάφορες περιοχές της Αττικής.

Στη συνέχεια τα στάθμευαν σε ερημικές περιοχές στη Δυτική Αττική και αν οι ιδιοκτήτες δεν τα εντόπιζαν τα μετέφεραν σε χώρους – διαλυτήρια στην περιοχή του Αιγάλεω, όπου φρόντιζαν για την αποσυναρμολόγησή τους. «Στη συνέχεια, είτε επισκεύαζαν με αυτά, οχήματα με σοβαρές υλικές ζημιές που είχαν αγοράσει σε προγενέστερο χρόνο, είτε πωλούσαν τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας.

Όλα αυτά όμως μέχρι την περασμένη Πέμπτη όταν αστυνομικοί του Τμήματος Διαρρηκτών συνέλαβαν δυο άτομα και έβαλαν τέλος στη δράση τους. Η εικόνα που έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία από τα διαλυτήρια της σπείρας, μαρτυρά ότι οι «δουλειές» πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο.

Πολύτιμη ήταν και η «βοήθεια» που έπαιρναν από τρίτο μέλος της συμμορίας ο οποίος έδινε… κατευθύνσεις μέσα από την φυλακή για τι είδους αυτοκίνητα να κλέβουν οι συνεργοί του και να τα πηγαίνουν στον χώρο τους στο Αιγάλεω.

Εξιχνιάστηκαν εννέα κλοπές αυτοκινήτων, με τη συνολική αξία των αφαιρεθέντων οχημάτων να υπερβαίνει τα 131.000 ευρώ. Από την έρευνα ου έγινε σε συνεργείο, αποθήκη και διαλυτήριο στην περιοχή του Αιγάλεω, «βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, έξι επιπλέον αυτοκίνητα, επτά κινητήρες, πλήθος εξαρτημάτων-ανταλλακτικών οχημάτων, πινακίδες κυκλοφορίας και εργαλεία αποσυναρμολόγησης οχημάτων».

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα, για την πλήρη εξακρίβωση του εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας, συνεχίζεται.

Με πληροφορίες από astynomia.gr

AΑλλοδαπός επιχείρησε να μεταφέρει από την Τουρκία όπλα και ναρκωτικές ουσίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: