H κόρη του Λαβρόφ και το πολυτελές σπίτι της στο Λονδίνο, επίκεντρο διαδηλώσεων [photos]

«Η Πολίνα Κοβάλεβα είναι η κόρη του Ρώσου εγκληματία πολέμου Σεργκέι Λαβρόφ που ξεπλένει χρήματα εδώ”. Με τέτοια συνθήματα διαδηλώνουν έξω από το σπίτι της κόρης του Λαβρόφ στο Λονδίνο. Photo via Twitter@Nexta_tv




Ενώ οι Ουκρανοί συνεχίζουν να υπερασπίζονται την πατρίδα τους, αλλού σε όλο τον κόσμο, Ουκρανοί και μη ασκούν πίεση στις κυβερνήσεις να τιμωρήσουν τη ρωσική κυβέρνηση με όλα τα μέσα.

Στο Λονδίνο , διαδηλωτές στόχευσαν την Πολίνα Κοβάλεβα , την 26χρονη θετή κόρη του Σεργκέι Λαβρόφ, του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών.

Ζητούν την επιβολή κυρώσεων και την εκδίωξη της Κοβάλεβα και της υπόλοιπης οικογένειας του Λαβρόφ από το Ηνωμένο Βασίλειο, βάσει της βρετανικής νομοθεσίας για “πολιτικά εκτεθειμένα άτομα” τα οποία πρέπει να εξηγήσουν την προέλευση των περιουσιακών τους στοιχείων που “φαντάζουν δυσανάλογα” με τα δηλωμένα νόμιμα αποκτηθέντα εισοδήματά τους. Με λίγα λόγια θεωρούν ότι ο Λαβρόφ τον οποίο χαρακτηρίζουν “εγκληματία πολέμου”, ξεπλένει χρήμα στη Βρετανία.

Η Πολίνα Κοβάλεβα αγόρασε το πολυτελές σπίτι στο Κένσιγκτον του Λονδίνου έναντι 4,4 εκατομμυρίων λιρών. Και γεννάται το ερώτημα: “Η μαμά της Πολίνα και ο Λαβρόφ είναι μαζί εδώ και περίπου δύο δεκαετίες. Ο βιολογικός μπαμπάς της Πολίνα δεν είναι πολύ πλούσιος. Δεν έχει ολιγάρχη σύζυγο. Αλλά σε ηλικία 21 ετών, αγόρασε αυτό το διαμέρισμα στο Λονδίνο στην Kensington High Street για 4,4 εκατομμύρια λίρες. Πώς;” αναφέρουν σχετικές αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που δημοσιεύει ο Guardian. “Πρόκειται για ξέπλυμα χρήματος εγκληματιών πολέμου στη Βρετανία” υποστηρίζουν οι διαδηλωτές.

Με πληροφορίες από The Guardian

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: