H επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Kυπριακές εφημερίδες. ΚΥΠΕ




Οι εξελίξεις σε ό,τι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις συνέπειές του, καθώς και η ανθρωπιστική κρίση που αυτός έχει επιφέρει, κυριαρχούν και σήμερα στα πρωτοσέλιδα των κυπριακών εφημερίδων.

Σε άλλα θέματα οι εφημερίδες αναφέρονται στην επικείμενη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, στις συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων με φόντο τις προεδρικές εκλογές του 2023, στις συλλήψεις για την υπόθεση που αφορά εισαγόμενα οχήματα και στην κατάσχεση 132 κιλών κάνναβης που εντοπίστηκαν στο λιμάνι Λεμεσού.

Η «Αλήθεια», με τίτλο στο κύριο της θέμα «Τελική επίθεση στο Κίεβο», γράφει πως στα χαρακώματα οι Ουκρανοί πολίτες αναμένουν την τελική και εγκληματική επίθεση της Μόσχας στο Κίεβο.

Σε άλλο θέμα αναφέρει πως μετρημένες είναι οι προσδοκίες από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν. Επίσης γράφει πως βρέθηκε σχεδόν άθικτο το θρυλικό πλοίο Endurance.

Ο «Πολίτης» γράφει στο κύριο του θέμα, με τίτλο «Παγκόσμιος πόλεμος με καύσιμα και σιτηρά», πως η εισβολή στην Ουκρανία εντείνει τον πληθωρισμό και αποσταθεροποιεί την οικονομία.

Αλλού αναφέρει πως φεύγουν όλες οι ξένες εταιρείες από τη Ρωσία. Επίσης γράφει πως ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ συζητούν δυο νέα ονόματα για τις προεδρικές εκλογές.

«Ο Φιλελεύθερος», με τίτλο στο κύριο του θέμα «Οικονομικό σοκ στη Μόσχα», αναφέρει πως η Ρωσία βομβαρδίζει ανελέητα Κίεβο και Μαριούπολη, αλλά οι συνέπειες των κυρώσεων φέρνουν δεινά στη Ρωσία.

Αλλού γράφει για την ανθρωπιστική κρίση λόγω του πολέμου στην Ουκρανία που κορυφώνεται, προβάλλοντας σχετικές φωτογραφίες.

Επίσης γράφει για τέσσερις συλλήψεις αναφορικά με την υπό διερεύνηση υπόθεση με τα κτυπημένα εισαγόμενα οχήματα που εγγράφονταν ως ακτύπητα, με σκοπό να πωλούνται σε ψηλότερη τιμή.

H «Χαραυγή» γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Τρέχει πίσω από τα γεγονότα η κυβέρνηση, ενώ η ακρίβεια καλπάζει», πως η ακρίβεια εδώ και καιρό καλπάζει και τώρα γίνεται πιο έντονη εξαιτίας της κατάστασης στην Ουκρανία.

Αλλού αναφέρει πως μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία αλλά διεξάγονται και συνομιλίες. Επίσης αναφέρεται σε στήριξη του ΑΚΕΛ στην έρευνα που δίνει προοπτική στην Κύπρο.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα, με τίτλο «Βομβαρδίστηκε παιδιατρικό νοσοκομείο λέει η Ουκρανία», πως σύμφωνα με την Ουκρανία, λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών καταστράφηκε νοσοκομείο για παιδιά στην Μαριούπολη.

Επίσης γράφει για τέσσερις συλλήψεις που αφορούν υπόθεση εισαγωγής μεταχειρισμένων οχημάτων πολυτελείας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Είναι βέβαιος ο εκπρόσωπος του ελληνικού ΥΠΕΞ: Δεν έχει αλλάξει η ρωσική στάση στο Κυπριακό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: