Γραφεία στρατολόγησης Σύριων στρατιωτών έχει δημιουργήσει η Ρωσία: 40 χιλιάδες έτοιμοι να επιχειρήσουν στην Ουκρανία

File photo Η Ρωσία έχει καταρτίσει λίστες με 40.000 μαχητές από τον συριακό στρατό και συνδεόμενες στρατιωτικές ομάδες που θα είναι σε στάση αναμονής για να επιχειρήσουν στην Ουκρανία. via ΚΥΠΕ




Η Ρωσία έχει καταρτίσει λίστες με 40.000 μαχητές από τον συριακό στρατό και συνδεόμενες στρατιωτικές ομάδες που θα είναι σε στάση αναμονής για να επιχειρήσουν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο ανέφερε την περασμένη εβδομάδα ότι εθελοντές, περιλαμβανομένων αυτών από τη Συρία, είναι ευπρόσδεκτοι να πολεμήσουν στο πλευρό του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε πως Ρώσοι αξιωματικοί, σε συντονισμό με τον συριακό στρατό και συνδεόμενες στρατιωτικές ομάδες, δημιούργησαν γραφεία στρατολόγησης σε διάφορες περιοχές.

“Πέραν των 40.000 Σύρων έχουν εγγραφεί για να πολεμήσουν δίπλα στους Ρώσους στην Ουκρανία μέχρι τώρα”, ανέφερε ο Ραμί Αμπντάλ Ραχμάν, ο οποίος ηγείται του παρατηρητηρίου με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, που έχει ένα ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία.

Το παρατηρητήριο ανέφερε πως δεν έχει ακόμη επιβεβαιωμένες αναφορές για Σύριους, οι οποίοι έχουν αναχωρήσει για την Ουκρανία. Εκπρόσωπος της συριακής Κυβέρνησης αρνήθηκε πως γίνεται η στρατολόγηση που περιγράφεται από το παρατηρητήριο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΚΥΠΕ/MK/ΓΒΑ
Ελλάδα Αθήνα 

“Αλλα λόγια ν΄ αγαπιόμαστε” από το Κρεμλίνο για την έκβαση των συνομιλιών με Κίεβο: Αποπροσανατολισμός και αοριστίες

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: