Έξοδος από την κόλαση: Έζησαν ένα μήνα βομβαρδισμών, προσπαθούν να φύγουν * 100.000 ακόμη εγκλωβισμένοι στη Μαριούπολη

File photo Ηλικιωμένη γυναίκα με ένα μωρό σε μικρό βαν που εκκενώνει αμάχους από την μαρτυρική Μαριούπολη. EPA/ROMAN PILIPEY




Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι δεν έχουν ακόμη απομακρυνθεί από την μαρτυρική Μαριούπολη της Ουκρανίας, όπως δήλωσε σήμερα στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βερεστσούκ.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο δήμαρχος της πόλης Βαντίμ Μποΐτσένκο είπε πως η κατάσταση στην περικυκλωμένη πόλη παραμένει κρίσιμη, με οδομαχίες να διεξάγονται στο κέντρο της, ενώ πρόσθεσε πως ήρθε σε τηλεφωνική επαφή με τον πρεσβευτή της Γαλλίας στην Ουκρανία σχετικά με τις επιλογές που υπάρχουν για την απομάκρυνση των αμάχων, μετά τη δήλωση του γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν ότι θα προτείνει στη Ρωσία ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τους αμάχους να φύγουν από την πόλη η οποία τελεί υπό την πολιορκία των ρωσικών δυνάμεων.

Πάντως, νωρίτερα σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για διάνοιξη 10 ανθρωπιστικών διαδρόμων για απομάκρυνση αμάχων από περιοχές όπως η Μαριούπολη ή η Μελιτούπολη, που αποτελούν επίκεντρα σκληρών μαχών ή βομβαρδισμών από την πλευρά των ρωσικών δυνάμεων εισβολής.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η Βερεστσούκ είπε πως οι προερχόμενοι από την Μαριούπολη άμαχοι πρέπει να απομακρυνθούν με ιδιωτικά αυτοκίνητα διότι οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν τη μεταφορά τους με λεωφορεία.

EPA/ROMAN PILIPEY

Με πληροφορίες από Reuters

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: