Έξαλλοι στο επιτελείο Ζελένσκι με την γερμανίδα υπουργό Άμυνας: «Αν φοβάστε τον Πούτιν, τουλάχιστον μην κάνετε προκλητικές δηλώσεις»

File Photo: H γερμανίδα υπουργός Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ συνομιλεί με τον Καγκελάριο Ολαφ Σολτς. EPA, CLEMENS BILAN




Εξοργισμένοι είναι στο επιτελείο του Ουκρανού Προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι με την γερμανίδα υπουργό Άμυνας Κριστίνε Λάμπρεχτ και γενικά με τη στάση των δυτικών στο θέμα της ζώνης απαγόρευσης πτήσεων .

Συγκεκριμένα ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, που ηγείται της ουκρανικής αντιπροσωπείας στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, και είναι σύμβουλος του Ζελένσκι, προχώρησε χθες σε μια οργισμένη ανακοίνωση μέσω twitter.

Αφορμή η δήλωση της κυρίας Λάμπρεχτ η οποία επανέλαβε την πάγια θέση της Δύσης ότι το ΝΑΤΟ δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία.

«Η Γερμανίδα υπουργός Λάμπρεχτ είπε ανοιχτά: ‘Το ΝΑΤΟ δεν θα παρέμβει στη σύγκρουση και δεν θα δημιουργήσει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία’. Κάθε τέτοια δήλωση από Ευρωπαίους πολιτικούς ενθαρρύνει τη Ρωσία σε σφαγή στην Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ποντολιάκ και συμπλήρωσε: .
«Αν δεν αναγνωρίζετε τον πόλεμο και φοβάστε τον Πούτιν, τουλάχιστον μην κάνετε προκλητικές δηλώσεις», κατέληξε ο κ. Ποντολιάκ.


Με πληροφορίες από το twiiter, @Podolyak_M

Τσαβούσογλου και Καλίν δηλώνουν πως υπάρχει προσέγγιση Ρωσίας-Ουκρανίας: Ο Πούτιν καθυστερεί συνάντηση με Ζελένσκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: