Δώδεκα απόπειρες δολοφονίας κατά του Ζελένσκι: Ρώσοι εκτελεστές τον παρακολουθούσαν από το κινητό του

File Photo Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι EPA/UK PARLIAMENTARY RECORDING UNIT




Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επέζησε από «περισσότερες από δώδεκα» απόπειρες δολοφονίας», υποστηρίζει ένας από τους στενούς του συμβούλους.

Ο Mikhail Podolyak, επικεφαλής του γραφείου του Προέδρου, έχει προειδοποιήσει για ρωσικές «ομάδες δολιοφθοράς» που εισέρχονται στο Κίεβο καταδιώκοντας τον Ζελένσκι και την οικογένειά του.

Ωστόσο, είπε ότι ένα «πολύ ισχυρό δίκτυο πληροφοριών και αντικατασκοπείας» απέτρεψε τις απόπειρες και οι επίδοξοι δράστες «εκκαθαρίστηκαν» πριν φτάσουν στον πρόεδρο.

Ο κ. Podolyak είπε ότι οι δυτικές μυστικές υπηρεσίες είχαν δίκιο που θεωρούσαν ότι ο Ζελένσκι ήταν ο «νούμερο ένα στόχος» του Πούτιν, όμως διέψευσε πρόσφατες αναφορές ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας είχε επιζήσει «τρεις απόπειρες δολοφονίας την τελευταία εβδομάδα», πιστεύοντας ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Μιλώντας στο Pravda.com , ο κ. Podolyak είπε: «Οι ξένοι εταίροι μας μιλούν για δύο ή τρεις απόπειρες. Πιστεύω ότι υπήρξαν περισσότερες από δώδεκα τέτοιες προσπάθειες ».

Όπως είπε, στο περιβάλλον του προέδρου υπάρχου πληροφοριοδότες, αλλά αυτές οι ομάδες παρακολουθούνται από τις υπηρεσίες πληροφοριών και «εκκαθαρίζονται» πριν φτάσουν.

Την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε ότι ο Ζελένσκι επέζησε από τρεις απόπειρες κατά της ζωής του, αφού μισθοφόροι της υποστηριζόμενης από το Κρεμλίνο ομάδας Βάγκνερ και των τσετσενικών ειδικών δυνάμεων φέρεται να στάλθηκαν για να δολοφονήσουν τον Ουκρανό πρόεδρο.

Ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας επιβεβαίωσε τις τρεις απόπειρες δολοφονίας και είπε στον τοπικό Τύπο ότι έλαβε πληροφορίες από τους διπλούς πράκτορες «που δεν θέλουν να λάβουν μέρος σε αυτόν τον αιματηρό πόλεμο».

Στα τέλη του περασμένου μήνα, οι άρτια εκπαιδευμένοι πράκτορες λέγεται ότι περίμεναν το πράσινο φως από το Κρεμλίνο για να δράσουν, με τη λίστα επιτυχιών τους να περιλαμβάνει επίσης τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας, ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο, τον δήμαρχο του Κιέβου Vitali Klitschko και τον αδελφό του Wladimir. – και οι δύο εμβληματικές φυσιογνωμίες στην πρώτη γραμμή της πρωτεύουσας.

Το σχέδιο υπονομεύτηκε αφού πληροφορίες έφτασαν στα ανώτερα κλιμάκια της ουκρανικής κυβέρνησης το πρωί του περασμένου Σαββάτου, με αποτέλεσμα το Κίεβο να κηρύξει 36ωρη «σκληρή» απαγόρευση κυκλοφορίας, διατάσσοντας όλους να βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους ώστε οι στρατιώτες να μπορούν να σκουπίσουν τους δρόμους για τους Ρώσους σαμποτέρ.

Πηγή με γνώση των δραστηριοτήτων του Ομίλου Wagner είπε στους Times ότι από 2.000 έως 4.000 μισθοφόροι είχαν φτάσει στην Ουκρανία τον Ιανουάριο, αλλά με διαφορετικές αποστολές.

Η ομάδα λέγεται ότι παρακολουθεί τον κ. Zelesnky και τους συναδέλφους του μέσω των κινητών τους τηλεφώνων – ισχυριζόμενοι ότι γνωρίζει πού βρίσκονται ανά πάσα στιγμή.

Μια ομάδα κρούσης της Τσετσενίας επιχείρησε επίσης να σκοτώσει τον Ζελένσκι την 1η Μαρτίου, αφού ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας είπε ότι συναντούν δύο τάγματα θανάτου, ανέφερε το Fox News  . Το FSS ανέφερε επίσης την κίνησή τους.

Οι Τσετσένοι αποτελούν μέρος της Εθνοφρουράς της Ρωσίας και είναι γνωστοί για τη χρήση βάναυσων τακτικών.

Με πληροφορίες από dailymail.co.uk, STEPHEN WYNN-DAVIES

Η αποτυχημένη ρωσική τακτική κατά των Τσετσένων 27 χρόνια μετά εφαρμόζεται στην Ουκρανία: Παγίδα θανάτου τα αστικά κέντρα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: