Δείτε τι είναι πόλεμος: Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ παραχώρησε το Instagram του – με 71,5 εκ. ακολούθους – σε παιδίατρο της Ουκρανίας [videos]

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, πρεσβευτής της UNICEF, και η παιδοαναισθησιολόγος Ιρίνα στο νοσοκομείο του Χάρκοβο. Screenshot via YouTube




Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ άφησε σε μια Ουκρανή γιατρό να αναλάβει τον λογαριασμό του στο Instagram – λογαριασμό που ακολουθούν  71,5 εκατομμύρια χρήστες – για να καταδείξει τι αντιμετωπίζουν γιατροί και νοσηλευτές στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος είναι πρεσβευτής της UNICEF,  παρέδωσε το Instagram του στην Δρ Ιρίνα, η οποία είναι επικεφαλής περιγεννητικού κέντρου στο Χάρκοβο , για να δείξει στους ακόλουθούς του τη ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουν οι Ουκρανοί σε καθημερινή βάση και να ενθαρρύνει τις δωρεές.

Συγκλονιστικά βίντεο και εικόνες δείχνουν νεογέννητα μωρά και ασθενείς να νοσηλεύονται σε ένα υπόγειο, ενώ η παιδο-αναισθησιολόγος, η Ιρίνα και άλλοι επαγγελματίες υγείας βοηθούν τις εγκύους να γεννήσουν με ασφάλεια.

Μιλώντας σε ένα βίντεο στο Instagram, ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου είπε:

«Γεια σε όλους, παραδίδω τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην Ιρίνα, την Επικεφαλής του Περιφερειακού Περιγεννητικού Κέντρου στο Χάρκοβο της Ουκρανίας όπου βοηθά εγκύους να γεννήσουν με ασφάλεια”. 

Δραματικά πλάνα δείχνουν το καταφύγιο καθώς η Ιρίνα δείχνει στους θεατές μια μέρα της ζωής της στην πρώτη γραμμή.

Η Ιρίνα λέει ότι τώρα εργάζεται τώρα 24 ώρες το 24ωρο ενώ την πρώτη μέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν εισέβαλε στην Ουκρανία τον περασμένο μήνα, πέρασε τρεις ώρες μεταφέροντας μητέρες και εγκύους στο υπόγειο.

Το τραγικό είναι ότι, όλα τα μωρά που βρίσκονται στην εντατική πρέπει να παραμείνουν στο κυρίως κτίριο του κέντρου  επειδή βασίζονται σε εξοπλισμό που δεν μπορεί να μετακινηθεί.

Γράφοντας στο Instagram Stories, λέει: «Την πρώτη μέρα του πολέμου, όλες οι έγκυες γυναίκες και οι μητέρες μεταφέρθηκαν στο υπόγειο. Ήταν ένα τρομερό τρίωρο που περάσαμε μαζί.

«Δυστυχώς, δεν μπορούμε να πάμε τα μωρά που βρίσκονται στην εντατική θεραπεία στο υπόγειο γιατί βασίζονται σε εξοπλισμό που σώζει ζωές.

«Οι πρώτες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Έπρεπε να μάθουμε πώς να δουλεύουμε με βομβαρδισμούς και διακοπές ρεύματος. Η εργάσιμη μέρα μου είναι 24/7 τώρα, είμαι εδώ όλη μέρα».

Η Ιρίνα μιλά για τη βάναυση πραγματικότητα του πολέμου και για το πώς οι πόλεις έχουν καταστραφεί – αφήνοντας ευάλωτες νέες μητέρες άστεγες.

Και προσθέτει: «Τώρα. Δεν είμαι μόνο επικεφαλής του κέντρου αλλά συνεχίζω να εργάζομαι ως παιδοαναισθησιολόγος. Ξεφορτώνω φορτίοα, εργάζομαι στα logistics και προσφέρω συναισθηματική υποστήριξη.

«Η υποστήριξη της UNICEF είναι πολύ σημαντική για εμάς, παραδίδουν προμήθειες στην Ουκρανία εδώ και χρόνια και έχουν καλή υλικοτεχνική υποστήριξη για να παραδώσουν έτοιμα προς χρήση κιτ στα μαιευτήρια.

«Οι γεννήτριες οξυγόνου που λάβαμε από τη UNICEF βοηθούν στην παροχή οξυγόνου για τα παιδιά στο υπόγειο

Μάλλον διακινδυνεύουμε τη ζωή μας, αλλά δεν το σκεφτόμαστε καθόλου. Αγαπάμε τη δουλειά μας.

Γιατροί και νοσοκόμες εδώ, ανησυχούμε, κλαίμε αλλά κανείς μας δεν θα τα παρατήσει. Ευχαριστώ όλους όσους παρακολούθησαν την ιστορία μου,  όλους όσους βοηθούν τα παιδιά της Ουκρανίας. Κάθε δωρεά έχει σημασία». 

  • Η προσπάθεια του πρώην ποδοσφαιριστή να συγκεντρώσει χρήματα έρχεται καθώς ο ίδιος και η σύζυγός του Βικτόρια υποσχέθηκαν 1 εκατομμύριο λίρες για να παράσχουν άμεση βοήθεια στον λαό της Ουκρανίας νωρίτερα αυτό το μήνα.

Ο 46χρονος Μπέκαμ απηύθυνε έκκληση έκτακτης ανάγκης μέσω του  Ταμείου του για τη UNICEF για να βοηθήσει στην παροχή υποστήριξης σε παιδιά που έχουν πληγεί στην Ουκρανία.

Και πηγές κοντά στο ζευγάρι αποκάλυψαν στη MailOnline, ο Ντέιβιντ  και η Βικτόρια έχουν δωρίσει 1 εκατομμύριο λίρες από δικά τους χρήματα στη φιλανθρωπική πρωτοβουλία.

 

 

Με πληροφορίες από Daily Mail

Λεπτομέρεια: Με ιταλικό τζάκετ 1.445.000 ρουβλίων ο Πούτιν στο πάρτι πολέμου [photos]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: