Διεργασίες για γεύμα Μητσοτάκη με Ερντογάν την Κυριακή στην Κωνσταντινούπολη

FILE PHOTO: O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (Α) συνομιλεί με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν (Recep Tayyip Erdogan) (Δ) κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του NATO, στις Βρυξέλλες, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ




Την επόμενη Κυριακή 13 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται στο Φανάρι.

Θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Παράλληλα όμως, υπάρχει σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με την τουρκική πλευρά προκειμένου να διοργανωθεί και γεύμα με τον ισλαμιστή πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η πληροφορία δημοσιεύθηκε αρχικά στον τουρκικό Τύπο ως βεβαιότητα κλεισμένου ραντεβού. Από την ελληνική πλευρά λίγη ώρα αργότερα σημειώθηκε ότι υπάρχουν συζητήσεις διαβουλεύσεις αλλά δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί η συνάντηση.

Σύμφωνα, πάντως, με τουρκικά δημοσιεύματα, οι δύο άντρες θα γευματίσουν μαζί, μετά τη λειτουργία στο Φανάρι, καθώς ο πρόεδρος Ερντογάν θα βρίσκεται και αυτό στην Κωνσταντινούπολη.

Να σημειωθεί ότι μέσα στην εβδομάδα στην Τουρκία θα βρεθεί και ο πρόεδρος του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός θα βρεθεί στην Κωνσταντινούπολη, λοιπόν, αμέσως μετά την άτυπη Σύνοδο Κορυφής που θα γίνει την Πέμπτη και την Παρασκευή στο Παρίσι.

«Πιστεύω ότι θα υπάρχει κοινή διάθεση να οργανωθεί μία τέτοια συνάντηση. Είμαστε εξάλλου δύο χώρες που συγκροτούμε τη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ. Έχουμε να συζητήσουμε ευρύτερες διεθνείς εξελίξεις».

Αυτό έλεγε την περασμένη εβδομάδα, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης για το ενδεχόμενο συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να συζητήσουν τη νέα τάξη πραγμάτων που διαμορφώνεται μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Διπλωματικός μαραθώνιος Δένδια στην Ευρώπη: Σήμερα στο Λονδίνο για συνάντηση με την Βρετανίδα ομόλογό του Λιζ Τρας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: