Διαστημική διαμαρτυρία; Οι τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες φόρεσαν στολές με τα χρώματα της Ουκρανίας στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [videos]

Οι 3 Ρώσοι κοσμοναύτες ποζάρουν κατά την άφιξή τους στον διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Screenshot via YouTube




Οι Ρώσοι κοσμοναύτες έφτασαν χθες στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό [ISS] φορώντας στολές με τα ουκρανικά χρώματα – μπλε και κίτρινο – χωρίς ωστόσο να προβούν σε οποιαδήποτε δήλωση.

Ωστόσο, τα διεθνή ΜΜΕ ερμηνεύουν την κίνηση αυτή ως σιωπηρή δήλωση εναντίωσης στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Όμως, η διαστημική υπηρεσία της Ρωσίας απέρριψε τους ισχυρισμούς αυτούς, ότι δηλαδή οι τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες επιβιβάστηκαν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φορώντας ουκρανικά χρώματα, σε μια πιθανή δήλωση κατά του πολέμου.

Σημειώνουμε ότι οι τρεις Ρώσοι κοσμοναύτες σηματοδοτούν τις πρώτες νέες αφίξεις στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό μετά την εκδήλωση της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Τους υποδέχτηκαν θερμά στον διαστημικό σταθμό, αγκαλιάζοντας και χαιρετώντας τους οι Αμερικανοί, Ρώσοι και Γερμανοί συνάδελφοί τους που βρίσκονται ήδη εκεί.

Ο ISS είναι ένα κοινό έργο μεταξύ Ρωσίας, Αμερικής, Καναδά, Ιαπωνίας και πολλών ευρωπαϊκών χωρών.
Διέπεται από μια αμερικανο-ρωσική εταιρική σχέση που συνεχίζεται εδώ και δύο δεκαετίες παρά τις κυμαινόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο παγκόσμιων δυνάμεων.

Οι Ρώσοι κοσμοναύτες Ντένις Ματβέγιεφ, Όλεγκ Αρτεμίεφ και Σεργκέι Κορσάκοφ ελλιμενίστηκαν στο ISS μετά από τρίωρη πτήση που εκτοξεύτηκε από μια εγκατάσταση ρωσικής ιδιοκτησίας στο Καζακστάν.

Λίγες ώρες αργότερα, δύο σετ από καταπακτές άνοιξαν και οι τρεις χαμογελαστοί άντρες επέπλεαν στο διαστημικό σταθμό ένας ένας φορώντας φωτεινά κίτρινα διαστημικά κοστούμια με μπλε τόνους.

Η τυπική ρωσική στολή είναι μπλε και τουλάχιστον ένας από τους άνδρες εθεάθη να τη φοράει πριν από την απογείωση.

Η στιγμή μεταδόθηκε ζωντανά τόσο από τη Nasa, την αμερικανική διαστημική υπηρεσία, όσο και από το ρωσικό πρακτορείο Roscosmos.

 

Με πληροφορίες από το BBC και την εφημερίδα New York Times 

Ένα απίστευτα βίαιο και αστραπιαίο ταξίδι αστεροειδούς προς την ατμόσφαιρα της Γης: Θα σωθεί ή όχι;

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: