«Χρυσοί Έλληνες»: Έντεκα ομογενείς στη «χρυσή λίστα» με τους 250 πλουσιότερους Αυστραλούς

File photo: Tο Εθνικό Μνημείο Μετανάστευσης της Αυστραλίας. photo: http://www.sea.museum/nationalmonument




Έντεκα Ελληνοαυστραλοί με περιουσία που ξεκινάει πάνω από τα 2 δισεκατομμύρια φιγουράρουν στη λίστα με τους 250 πλουσιότερους Αυστραλούς που δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, η εφημερίδα «The Australian».

Σύμφωνα με την εφημερίδα της Μελβούρνης «Νέος Κόσμος» που αναδημοσιεύει το θέμα, ο πλουσιότερος Ελληνοαυστραλός βρίσκεται στο νούμερο 52 της λίστας και είναι ο Νικ Πολίτης, με κύριες επιχειρηματικές δραστηριότητες την πώληση αυτοκινήτων και τα ακίνητα, με περιουσία 2,18 δισ. δολάρια.

Ο επόμενος ομογενής στη λίστα είναι ο Θόδωρος Καρύδης και η οικογένειά του, ο οποίος με περιουσία ύψους 1,14 δισεκατομμύρια δολάρια κατατάσσεται στην 115η θέση της λίστας, ενώ ακολουθεί στην 118η θέση ο “Βασιλιάς των Μαργαριταριών” Nicholas Paspaley και η οικογένειά του, με 1,09 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής Arrotex Pharmaceuticals, Διονύσης Μπάστας καταλαμβάνει την 133η θέση με 980 εκατομμύρια δολάρια, ενώ στην 134η και 135η θέση, με 972 εκατ. δολάρια έκαστος, βρίσκονται οι αδελφοί Τέρι και Άρθουρ Τζανέρου, συνιδιοκτήτες της ACFS Logistics και της AGS World Transport.

Ο ιδρυτής της Milemaker Petroleum και της Nikos Property, Νίκος Ανδριανάκος και η οικογένειά του βρίσκεται στο νούμερο 150 της λίστας, με 896 εκατομμύρια δολάρια και ο Κώστας Μακρής, πρόεδρος του Ομίλου Μακρής και η οικογένειά του που ελέγχει εμπορικά κέντρα και ακίνητα, με 835 εκατ. δολάρια βρίσκονται στην 156η θέση της λίστας.

Τέλος στην 165η θέση βρίσκεται ο ιδρυτής της Consolidated Travel, Σπύρος Αλυσανδράτος από τη Μελβούρνη και τρεις θέσεις χαμηλότερα στο νούμερο 162 ο Χάρης Σταμούλης, επικεφαλής της Stamoulis Property Group και η οικογένειά του, με τελευταίο στην 190η θέση τον ιδρυτή της Jubilee Mines, Κέρι Χαρμάνη.

Σύμφωνα με τη λίστα της εφημερίδας «The Australian» που συντάχθηκε με βάση τα δεδομένα που ίσχυαν στο τέλος Φεβρουαρίου, συνολικά υπάρχουν 131 δισεκατομμυριούχοι στην Αυστραλία με μέσο όρο πλούτου 2,08 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΠΗΓΗ: «Νέος Κόσμος» μέσω ertnews.gr

Η Ορθοδοξία, δεξί χέρι του εθνικισμού του Πούτιν στην Ουκρανία: Οι “αδελφοκτόνες” διαφορές στον Ορθόδοξο Κόσμο

 

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: