Άρον άρον έφυγε από το Ισραήλ με το τζετ του ο Αμπράμοβιτς: Προορισμός Τουρκία

FILE PHOTO: Ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς συγκαταλέγεται στη λίστα Ρώσων ολιγαρχών με δεσμούς με το καθεστώς Πούτιν στους οποίου επιβάλλονται σκληρές κυρώσεις από τη Δύση. EPA, ANDY RAIN




Ένα αεροσκάφος που πιστεύεται ότι χρησιμοποιείται από τον Ρώσο ολιγάρχη  Ρόμαν Αμπράμοβιτς στον οποίο έχουν επιβληθεί κυρώσεις για τις σχέσεις του με το καθεστώς Πούτιν, έφυγε από το Ισραήλ το απόγευμα σήμερα Δευτέρα, καθώς οι διεθνείς κινήσεις για το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων κορυφαίων Ρώσων επιχειρηματιών μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία επιταχύνονται.

  • Σύμφωνα με το Reuters, λίγη ώρα πριν την απογείωση του τζετ, ο ίδιος ο Αμπράμοβιτς εθεάθη στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ, Μπεν Γκουριόν.

Νωρίτερα σήμερα καθώς γινόταν γνωστή η παρουσία του τζετ στο Ισραήλ, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας έσπευσε να αποκηρύξει τον Ρώσο επιχειρηματία δηλώνοντας ότι «η χώρα δεν αποτελεί καταφύγιο για Ρώσους επιχειρηματίες που υπόκεινται στο διεθνές “πάγωμα” περιουσιακών στοιχείων».

Άτομο που γνωρίζει το θέμα είπε στο Reuters ότι το αεροπλάνο που χρησιμοποιεί ο Αμπράμοβιτς είχε φτάσει στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ την Κυριακή.

 Ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων Radarbox ανέφερε ότι το αεροπλάνο, με τον αριθμό LX-RAY, απογειώθηκε από το Μπεν Γκουριόν με την Κωνσταντινούπολη να επισημαίνεται ως προορισμός.

Οι ιστότοποι παρακολούθησης έδειξαν ότι έφτασε στο Τελ Αβίβ από τη Μόσχα αργά την Κυριακή. Οι ισραηλινοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν στα ιδιωτικά τζετ από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία δεν του επιτρέπουν  να παραμείνει στο ισραηλινό έδαφος για περισσότερες από 24 ώρες.

Το Reuters δεν μπόρεσε αμέσως να επιβεβαιώσει ότι ο Αμπράμοβιτς, ο οποίος έχει επίσης ισραηλινή και πορτογαλική υπηκοότητα, βρισκόταν στο αεροσκάφος. Όμως πόσο σύμπτωση μπορεί να είναι η παρουσία του στο αεροδρόμιο;

Κι ακόμη, νωρίτερα, ένα φορτηγό συνοδευόμενο από φρουρούς ασφαλείας έφυγε από τη βίλα του Αμπράμοβιτς στη Χερζλίγια Πιτούα, ένα εύπορο προάστιο του Τελ Αβίβ και κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο, μετέδωσε το δημόσιο ραδιόφωνο. Δεν ήταν σαφές από πλάνα που ανέβασε ο σταθμός στο Twitter αν ήταν μέσα ο Ρώσος ολιγάρχης.

 Ο Αμπράμοβιτς, ιδιοκτήτης της βρετανικής ποδοσφαιρικής ομάδας Τσέλσι, ήταν μεταξύ των επτά ολιγαρχών που προστέθηκαν στη λίστα των βρετανικών κυρώσεων την Πέμπτη σε μια προσπάθεια να απομονωθεί ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν για την εισβολή του στην Ουκρανία. 

Κορυφαίοι διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμφώνησαν να προσθέσουν τον Αμπράμοβιτς στον κατάλογο της ΕΕ με τους Ρώσους δισεκατομμυριούχους στους οποίους επιβλήθηκαν κυρώσεις από την έναρξη των συγκρούσεων, δήλωσαν τη Δευτέρα δύο διπλωματικές πηγές.

Ο Αμπράμοβιτς αρνήθηκε ότι έχει στενούς δεσμούς με τον Πούτιν.

Πηγή του βρετανικού υπουργείου Μεταφορών δήλωσε την Παρασκευή ότι η Βρετανία ερευνά ελικόπτερα και αεροσκάφη που ανήκουν στους ολιγάρχες στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

  •  Πολλές ιδιοκτησίες, συμπεριλαμβανομένων πολυτελών γιοτ, αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων, κατασχέθηκαν από τις αρχές στην Ευρώπη τις τελευταίες ημέρες. Ένα από τα γιοτ του ίδιου του Αμπράμοβιτς, το Solaris των 600 εκατομμυρίων δολαρίων, έφτασε στα χωρικά ύδατα του Μαυροβουνίου την Κυριακή.

Με πληροφορίες από Reuters, Jerusalem Post

Αποκηρύσσει τον Αμπράμοβιτς και το Ισραήλ: Δεν είμαστε καταφύγιο ολιγαρχών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: