Απέτυχε και η νέα προσπάθεια απομάκρυνσης 200.000 αμάχων από την Μαριούπολη. Τους Ρώσους κατηγορεί ο δήμαρχος

Ουκρανοί πρόσφυγες στα σύνορα Ουκρανίας – Πολωνίας. EPA/WOJTEK JARGILO POLAND OUT




Στο κενό έπεσε και η σημερινή προσπάθεια για απομάκρυνση των αμάχων από την Μαριούπολη. Το μεσημέρι η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού που είχε ανοίξει τον διάδρομο για την αποχώρησή τους ανακοίνωσε ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό:

« Εν μέσω καταστροφικών σκηνών ανθρώπινων βασάνων στη Μαριούπολη, μια δεύτερη προσπάθεια σήμερα να ξεκινήσει η απομάκρυνση περίπου 200.000 ανθρώπων από την πόλη σταμάτησε», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΔΕΕΣ.

Ο δήμαρχος της πόλης

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης επέρριψε τις ευθύνες για τη νέα αποτυχία εκκένωσης της πόλης στη Ρωσική πλευρά. «Η σχεδιαζόμενη για σήμερα απομάκρυνση των αμάχων κατοίκων της Μαριούπολης δεν ήταν εφικτή εξαιτίας ρωσικών βομβαρδισμών» , δήλωσε.

Επίσης σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού Συμβουλίου μια αυτοκινητοπομπή που μετέφερε αμάχους για την ασφαλή απομάκρυνση τους δεν μπόρεσε να φύγει από την Μαριούπολη σήμερα, επειδή οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τους βομβαρδισμούς παρά την προσωρινή συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

«Είναι εξαιρετικά επικίνδυνο να βγάζεις έξω ανθρώπους κάτω από τέτοιες συνθήκες», ανέφερε το δημοτικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από AFP, Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ρωσικοί πύραυλοι κατέστρεψαν ολοσχερώς το αεροδρόμιο της Βινίτσια [Βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: