Ανάπτυξη ρωσικών στρατευμάτων στα περίχωρα του Κιέβου δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες της Maxar

A handout multispectral satellite image made available by Maxar Technologies shows a close up of burning homes in the town of Moschun, Ukraine, 11 March 2022. EPA, MAXAR TECHNOLOGIES HANDOUT




Δορυφορικές φωτογραφίες που τραβήχτηκαν χθες, Παρασκευή, δείχνουν ότι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις συνεχίζουν την ανάπτυξη τους πιο κοντά στο Κίεβο, ενώ μοίρες πυροβολικού βάλλουν εναντίον κατοικημένων περιοχών, σύμφωνα με την αμερικανική ιδιωτική εταιρεία Maxar Technologies.

Οι φωτογραφίες δείχνουν σπίτια και άλλα κτίρια στις φλόγες, εκτεταμένες ζημιές και κρατήρες κατά μήκος της κοινότητας Μοσχούν, βορειοδυτικά της ουκρανικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

To πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει τις πληροφορίες της Maxar Technologies, η οποία παρακολουθεί τις κινήσεις των ρωσικών στρατευμάτων από την έναρξη της κρίσης στην Ουκρανία.\

Στο μεταξυ: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ προειδοποίησε σήμερα τους Αμερικανούς πολίτες που θέλουν να ταξιδέψουν στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που θέλουν να πολεμήσουν, ότι αντιμετωπίζουν έναν «πολύ πραγματικό κίνδυνο» να αιχμαλωτιστούν ή και να πεθάνουν, καθώς η Ουάσινγκτον δεν θα είναι σε θέση να οργανώσει την απομάκρυνσή τους από τη χώρα.

«Μπορεί να κινδυνεύσουν να τους ασκηθούν ποινικές διώξεις και ίσως να αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο κακομεταχείρισης», είπε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Νεντ Πράις.

  • Περίπου 1.000 άνθρωποι έφυγαν από το Βορζέλ, κοντά στο Κίεβο

Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί απέτρεψαν για άλλη μια φορά την απομάκρυνση των αμάχων από τη Μαριούπολη, ενώ σε άλλες περιοχές οι ρωσικές δυνάμεις σταμάτησαν κάποια λεωφορεία με ανθρώπους που προσπαθούσαν να φύγουν από το Κίεβο, υποστήριξε σήμερα η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά της η Βέρεστσουκ είπε ότι ορισμένες επιχειρήσεις εκκένωσης στέφθηκαν με επιτυχία. Μεταξύ αυτών ήταν και η απομάκρυνση 1.000 ανθρώπων από το χωριό Βορζέλ, στην περιφέρεια του Κιέβου.

Οι ρωσικές δυνάμεις πολιορκούν τη Μαριούπολη εδώ και 12 ημέρες και η Ουκρανία υποστηρίζει ότι έχουν σκοτωθεί στην πόλη 1.582 άμαχοι.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Reuters
Λονδίνο, United Kingdom – Λβιβ, Ukraine

Ουκρανοί στα όπλα: Εκπαιδεύονται στην προάσπιση της πατρίδας τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: