Αλυσοδέθηκε διαμαρτυρόμενος μπροστά στα McDonald’s της Μόσχας και τον συνέλαβαν [βίντεο]

Ο αλυσοδεμένος άνδρας μπροστά σε κατάστημα Mc Donald’s στη Μόσχα περικυκλωμένος από αστυνομικούς. Screenshot via Twitter




Ενώ σε πολλές πόλεις  σε όλη τη Ρωσία συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά της εισβολής Πούτιν στην Ουκρανία – παρά τις χιλιάδες συλλήψεις –  φαίνεται πως αυτή καθ’ αυτή η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν είναι η μόνη πηγή οργής στη χώρα.

Το παρακάτω βίντεο δείχνει έναν άνδρα που αλυσοδέθηκε σε ένα υποκατάστημα των McDonald’s στη Μόσχα, υποστηρίζοντας σύμφωνα με πληροφορίες: “Το κλείσιμο είναι μια εχθροπραξία εναντίον μου και εναντίον των συμπολιτών μου!”

Αναρτήσεις στο Twitter αναφέρουν ότι ο άνδρα είναι ο πιανίστας Νίκας Σαφρόνοφ και λένε πως καθώς φώναζε  «δεν έχουν το δικαίωμα να κλείσουν!» κάποιος από το πλήθος ακούστηκε επίσης να φωνάζει: “Σε έξι εβδομάδες, θα ανοίξουν ξανά με άλλο όνομα!”

Η Μόσχα έχει απειλήσει να εθνικοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία των δυτικών εταιρειών που αποχωρούν από τη Ρωσία.

Η αλυσίδα γρήγορου φαγητού αυτή την εβδομάδα ενώθηκε με μια σειρά άλλων μεγάλων δυτικών εμπορικών trade marks, συμπεριλαμβανομένων των Starbucks, Coca-Cola και Pepsi, και ανακοίνωσε την αναστολή των δραστηριοτήτων της στη Ρωσία ως απάντηση στην εισβολή στην Ουκρανία.

Εξηγώντας την απόφαση την περασμένη εβδομάδα, ο Διευθύνων Σύμβουλος Chris Kempczinski είπε ότι ο «άσκοπος ανθρώπινος πόνος που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία» τον ώθησε να δράσει.

Η εταιρεία λειτουργεί 850 εστιατόρια γρήγορου φαγητού στη Ρωσία, ενώ δεσμεύτηκε να πληρώσει 62.000 υπαλλήλους μετά το κλείσιμο. Σε υποκατάστημα των Mac Donald’s οι εργαζόμενοι χθες έκαναν πάρτι “κλεισίματος“…

Το McDonald’s άνοιξε για πρώτη φορά στη Σοβιετική Ένωση το 1990 στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας, και έμειναν ιστορικές οι ουρές που σχηματίστηκαν για την πρώτη γεύση δυτικού fast food.

Με πληροφορίες από Sky News, Daily Mail

Το… πικρό πάρτι των εργαζόμενων στα Mc Donalds της Μόσχας λίγο πριν το κλείσιμο [βίντεο]

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: