Η στιγμή που οι Ρώσοι ρίχνουν πύραυλο πάνω σε πολυκατοικία στο Κίεβο: Δυο νεκροί και τρεις τραυματίες [βίντεο, εικόνες]

File photo Σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερασένκο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.ΕΡA/Interior Ministry press service HANDOUT HANDOUT HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES




Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν όταν οβίδα έπληξε κτίριο κατοικιών στο Κίεβο σήμερα το πρωί, μετέδωσε η κρατική ουκρανική τηλεόραση.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του υπουργείου Εσωτερικών Αντόν Γκερασένκο, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα όμως με τον απεσταλμένο του OPEN Χρήστο Νικολαΐδη στην περιοχή δεν υπάρχει κανένας στρατιωτικός στόχος.




Νωρίτερα βομβαρδίστηκε το εργοστάσιο κατασκευής των αεροσκαφών Antonov στο Κίεβο από τις ρωσικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.




Βρετανικό ΥΠΑΜ: Υπό ναυτικό αποκλεισμό η Ουκρανία

Το βρετανικό Υπουργείο Άμυνας, όπως μεταδίδει το ΚΥΠΕ και ο Αθανάσιος Γκαβός,  αναφέρει σε νυχτερινή ενημέρωση πως «οι ρωσικές ναυτικές δυνάμεις έχουν επιβάλει έναν εξ αποστάσεως αποκλεισμό της ακτής της Ουκρανίας στη Μαύρη Θάλασσα, στην ουσία απομονώνοντας την Ουκρανία από το διεθνές θαλάσσιο εμπόριο».

Οι βρετανικές στρατιωτικές πληροφορίες ασφαλείας τις οποίες επικαλείται το Υπουργείο κάνουν επίσης λόγο για συνέχιση χτυπημάτων με πυραύλους από τις ρωσικές ναυτικές δυνάμεις κατά στόχων σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας.

Η νεότερη ενημέρωση καταλήγει με την επισήμανση πως η Ρωσία έχει ήδη πραγματοποιήσει μία αμφίβια απόβαση σε ακτή της Αζοφικής Θάλασσας. «Θα μπορούσε να εξετάζει την πραγματοποίηση περαιτέρω τέτοιων επιχειρήσεων τις προσεχείς εβδομάδες», προσθέτει το βρετανικό Yπουργείο.

Με πληροφορίες από Reuters μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΜ
Ελλάδα Αθήνα 

Οι Γερμανοί εξοπλίζονται: Το Βερολίνο θα αγοράσει F-35, τα «αόρατα» αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: