“Βόμβα” από το CBS News: Οι Ρώσοι διοικητές έλαβαν εντολή να προχωρήσουν σε εισβολή στην Ουκρανία

Ukrainians commemorate activists killed at Maidan Square during the 2014 anti-government protests in Kiev, Ukraine, 20 February 2022. EPA, ZURAB KURTSIKIDZE




Οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν πληροφορίες ότι οι Ρώσοι διοικητές έχουν λάβει εντολές να προχωρήσουν σε εισβολή στην Ουκρανία.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι διοικητές στο έδαφος κάνουν συγκεκριμένα σχέδια για το πώς θα ελίσσονται στους τομείς τους στο πεδίο της μάχης.

Τα παραπάνω μετέδωσε ο έγκυρος ανταποκριτής του CBS News, Ντέιβιντ Μάρτιν, στην εκπομπή “Face the Nation».

Οι πληροφορίες δείχνουν ότι (οι Ρώσοι στρατηγοί) «κάνουν ό,τι θα έκαναν οι Αμερικανοί διοικητές μόλις λάβουν την εντολή να προχωρήσουν», είπε ο Μάρτιν.

Μετά από εβδομάδες προειδοποίησης ότι επίκειται ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ο Πρόεδρος Μπάιντεν είπε στους δημοσιογράφους την Παρασκευή ότι «είναι πεπεισμένος» ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν είχε πάρει την απόφαση να εισβάλει στην Ουκρανία. Δήλωσε ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις σκοπεύουν να επιτεθούν τις «επόμενες ημέρες».

Ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε στην ίδια εκπομπή («Face the Nation») ότι οι ΗΠΑ πιστεύουν ότι η Ρωσία «προχωρά» με τα σχέδια εισβολής, παρά τις αρνήσεις από τη Μόσχα.

«Όλα όσα βλέπουμε μας λένε ότι η απόφαση που πιστεύουμε ότι έχει πάρει ο Πρόεδρος Πούτιν να εισβάλει, προχωρά», είπε ο Μπλίνκεν.

«Έχουμε δει ότι με προκλήσεις που δημιουργήθηκαν από τους Ρώσους ή τις αυτονομιστικές δυνάμεις το Σαββατοκύριακο, με ψευδείς επιχειρήσεις. Τώρα μόλις σήμερα το πρωί ήρθε η είδηση ότι θα συνεχιστούν οι «ασκήσεις» στις οποίες συμμετείχε η Ρωσία στη Λευκορωσία με 30.000 ρωσικές δυνάμεις που υποτίθεται ότι θα ολοκληρώνονταν το Σαββατοκύριακο. Θα συνεχιστούν τώρα λόγω των εντάσεων στην ανατολική Ουκρανία, των εντάσεων που δημιούργησε η Ρωσία και οι αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζει εκεί».

ΠΗΓΗ: CBS News, Ντέιβιντ Μάρτιν, στην εκπομπή “Face the Nation»

Ο Μπλίνκεν “βλέπει” ότι ο κόσμος βρίσκεται στο κατώφλι μιας ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία: Πιθανή συνάντηση με Λαβρόφ

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: