Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Λίγο αλκοόλ κι ανυπαρξία ουσιών στις τοξικολογικές της 24χρονης: Αμφισβητεί ο συνήγορος * Θα ζητηθεί επανέλεγχος

FILE PHOTO: Η Γεωργία Μπίκα εξέρχεται από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ




Το θριλερ με το πολυαναμενόμενο πόρισμα των τοξικολογικών εξετάσεων της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα δεν φαίνεται να τελειώνει με την παράδοση του πορίσματος στην ανακρίτρια.

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο η υπεράσπιση της 24χρονης που έχει καταγγείλει τον βιασμό της, όσο και η πλευρά του κατηγορουμένου, το πόρισμα των εξετάσεων που έγιναν στην Ελβετία και το ΑΠΘ, φαίνεται να δείχνει ότι στον οργανισμό της κοπέλας υπήρχε χαμηλή ποσότητα αλκοόλ που δεν θα μπορούσε να την οδηγήσει στην αναισθησία.

Παράλληλα, δεν εντοπίστηκαν κάποιες ναρκωτικές ουσίες.

Οπως είναι φυσικό, εφόσον κάτι τέτοιο επαληθευθεί, σηματοδοτεί ανατροπή στην υπόθεση καθώς η καταγγέλουσα έχει καταθέσει πως υπό την επήρεια αλκοόλ και κάποιας άγνωστης ουσίας έχασε τις αισθήσεις της στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης όπου – όπως καταγγέλλει – έπεσε θύμα βιασμού.

  • Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση διώκεται ένας 27χρονος ο οποίος μετά την απολογία του είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Εις βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για γενετήσιες πράξεις χωρίς τη συναίνεση της παθούσας. Ο ίδιος αρνείται την κατηγορία.

Το πόρισμα είχε παραδοθεί νωρίτερα σήμερα στην 5η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης από τον ιατροδικαστή Νίκο Ράικο ο οποίος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης είχε λάβει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων της Γεωργίας Μπίκα, τα οποία έφτασαν στο e-mail του από το εργαστήριο της Ελβετίας.

  • Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το e-mail που αναμενόταν από νωρίς χθες το απόγευμα, παρελήφθη χθες βράδυ του ΑΠΘ προερχόμενο από το ειδικό εργαστήριο της Βέρνης.

Μέρος των εξετάσεων της 24χρονης εστάλησαν για να πραγματοποιηθούν στο εργαστήριο της Βέρνης, καθώς αυτό είχε πιο διευρυμένη βάση ουσιών σε σχέση με το ΑΠΘ, προκειμένου να σχηματιστεί μία ολοκληρωμένη εικόνα. Οι εξετάσεις αυτές αφορούσαν σε τυχόν νέες ναρκωτικές ουσίες, αλλά και στην ανάλυση των δεικτών αλκοόλης.

«Τα συμπτώματα της 24χρονης δεν δικαιολογούνται από το αλκοόλ»

Ο Δημήτρης Γαλεντέρης, γιατρός, ειδικός ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος που όρισε η πλευρά της 24χρονης δηλώνει χαρακτηριστικά ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.

«Θεωρώ μη ενδεδειγμένο το γεγονός ότι εστάλησαν τα δείγματα στην Ελβετία ενώ υπάρχουν εργαστήρια στην Ελλάδα. Ας έστελνε δείγμα επαλήθευσης σε ένα εργαστήριο στην Ελλάδα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να τα στείλουν στην Ελβετία. Θα ζητήσουμε αντιδείγμα και τρίχες, δεν τελειώνει η έρευνα. Αυτοί νομίζουν με μισή ώρα εξετάσεων ότι τελείωσαν», δήλωσε στο ThessToday.gr ο ίδιος.

Μεταφέροντας μάλιστα τα λόγια της 24χρονης ανέφερε ότι «αφού κατανάλωσε ποσότητα αλκοόλ άρχισε να χάνει τις αισθήσεις της και όταν ξύπνησε είχε πλήρη αμνησία. Αυτά όλα δεν δικαιολογούνται από μια απλή κατανάλωση αλκοόλης, η ίδια αναφέρει και φοβάται προκειμένου να γίνουν οι αναλύσεις για τα επίπεδα αλκοόλης αλλά κυρίως για να εντοπιστεί η ύπαρξη ή μη συγκεκριμένων μεταβολιτών και συνθετικών ναρκωτικών ουσιών», σημείωσε ο κ. Γαλεντέρης, συμπληρώνοντας ότι «ο ιατροδικαστής οφείλει να παραδώσει τα αποτελέσματά του στον ανακριτή, που είναι υπεύθυνος για τη διαδικασία της προανάκρισης. Εμείς από εκεί θα πάρουμε αντίγραφο των αποτελεσμάτων».

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: “Μίλησαν” οι τοξικολογικές εξετάσεις * Στην ανακρίτρια το πόρισμα

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: