Τρεις άνθρωποι του κυπριακού αθλητισμού θα τιμηθούν στην 49η Γιορτή των Αρίστων της ΕΑΚ

File Photo Το Έπαθλο ΟΠΑΠ «Στέλιος Κυριακίδης», το οποίο απονέμεται σε άτομα που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό, θα δοθεί στον προπονητή καλαθόσφαιρας Αντώνη (Τόνι) Κωνσταντινίδη, ο οποίος για επτά χρόνια διαπρέπει στο εξωτερικό. KYΠΕ




Τρεις άνθρωποι που πρόσφεραν και προσφέρουν ακόμη στον κυπριακό αθλητισμό, ο κάθε ένας από το άθλημα με το οποίο ασχολήθηκε, θα τιμηθούν στη 49η Γιορτή των Αρίστων της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2022, στις 19:00 στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την ΕΑΚ, πρόκειται για τους Τάκη Λύρα, Ηλία Μιχαηλίδη και Αντώνη (Τόνι) Κωνσταντινίδη, οι οποίοι επιλέχθηκαν από το Δ.Σ. της ΕΑΚ όπως λάβουν αντίστοιχα τα έπαθλα ΟΠΑΠ «Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς», «Ήθους Θεόδωρος Στυλιανού» και «Στέλιος Κυριακίδης».

Ο Τάκης Λύρας αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο για τον κυπριακό αθλητισμό και κυρίως την καλαθόσφαιρα. Αγάπησε όσο λίγοι το άθλημα και ανέδειξε πολλά ταλέντα και τους έκανε σπουδαίους καλαθοσφαιριστές. Υπήρξε και μεγάλος αθλητής στα 400μ. με εμπόδια, ενώ το 1965 ήταν ένας από τους βασικούς παράγοντες της ίδρυσης της κυπριακής καλαθόσφαιρας.

«Είμαι πολύ συγκινημένος, ευχαριστώ την ΕΑΚ. Πιστεύω ότι επάξια επιβραβεύει τους ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στον αθλητισμό. Το αφιερώνω σε όλους τους αφανείς ήρωες που επί δεκαετίες αφιέρωσαν την προσπάθειά τους στην ανάπτυξη του αθλητισμού» δηλώνει ο Τάκης Λύρας, στον οποίο θα απονεμηθεί το Έπαθλο ΟΠΑΠ «Μακρόχρονης και Εξαίρετης Προσφοράς».

Το Έπαθλο ΟΠΑΠ Ήθους «Θεόδωρος Στυλιανού» θα δοθεί στον Ηλία Μιχαηλίδη, ο οποίος αφιέρωσε μεγάλο κομμάτι της ζωής του στην κυπριακή πετόσφαιρα. Είναι ο προπονητής ο οποίος κατέκτησε δεκατρία συνεχόμενα τρόπαια με την γυναικεία ομάδα της ΑΕΛ, κάτι σπάνιο ανά το παγκόσμιο. Υπό τις οδηγίες του αναδείχθηκαν σπουδαίες αθλήτριες του αθλήματος.

«Στα 48 χρόνια που ασχολούμαι με την πετόσφαιρα θεωρώ τον εαυτό μου ένα εργάτη του αθλήματος, που αποσκοπούσε να βγάλει ταλέντα για το καλό της κυπριακής πετόσφαιρας και να έχει την εκτίμηση των κοριτσιών όταν φθάσουν ψηλά» λέει ο Ηλίας Μιχαηλίδης, ο οποίος δούλεψε για τρία χρόνια με αντρικές ομάδες και τα υπόλοιπα 45 με γυναικείες.

Το Έπαθλο ΟΠΑΠ «Στέλιος Κυριακίδης», το οποίο απονέμεται σε άτομα που εκπροσωπούν επάξια την Κύπρο στο εξωτερικό, θα δοθεί στον προπονητή καλαθόσφαιρας Αντώνη (Τόνι) Κωνσταντινίδη, ο οποίος για επτά χρόνια διαπρέπει στο εξωτερικό.

«Ευχαριστώ την ΕΑΚ, αποτελεί τεράστια τιμή το συγκεκριμένο έπαθλο για εμένα. Είναι ένας είδος επιβράβευσης για τη δουλειά στο εξωτερικό, όπου βρίσκομαι εδώ και επτά χρόνια. Χρονιά με χρονιά είναι ακόμη καλύτερα. Έφθασα στο πιο ψηλό επίπεδο, εργάστηκα στην Ελλάδα και επίσης Ρουμανία και Ουγγαρία, που μπασκετικά είναι σε καλό επίπεδο. Προσπαθώ με τον τρόπο μου, τη δουλειά μου, να διαφημίσω την Κύπρο» αναφέρει ο έμπειρος κόουτς.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Ελλάδα

Χωρίς παίκτες των «αιωνίων» η πρώτη συγκέντρωση της εθνικής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: