Στους δρόμους τα τρακτέρ: Σε συμβολική κατάληψη της Εθνικής προχωρούν οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας [βίντεο]

Αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Αργολίδα απέκλεισαν με τρακτέρ την Εθνική οδό Κορίνθου- Άργους, στο ύψος του Ενόδιον την Κυριακή 6 Φλεβάρη 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ




Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εθνικής οδού Αθήνας Θεσσαλονίκης στον κόμβο της Νίκαιας προχωρούν οι συγκεντρωμένοι αγρότες ζητούν ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής.

“Η πόρτα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι πάντοτε ανοιχτή για διάλογο”, τόνισε από την πλευράτου χθες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Οι αγρότες μετακινήθηκαν πεζή απο το σημείο που έχουν παρατάξει τα 400 τρακτέρ τους, στην είσοδο προς Λάρισα, μετά τον κόμβο της Νίκαιας.

Σωματεία, φορείς και εκπρόσωποι της Τ.Α. δίνουν το παρών στην αγροτική κινητοποίηση. Για μιάμιση ώρα θα παραμείνουν στο οδόστρωμα όπου και θα πραγματοποιήσουν νέα συνέλευση.

Η κίνηση των οχημάτων από και προς Θεσσαλονίκη γίνεται απο προχθές, στο υψος της Λρισας, απο την παλιά εθνική οδό και παραδρόμους, για λόγους ασφαλείας, λογω των τρακτέρ που ειναι παραταγμένα δεξια και αριστερ του δρόμου που οδηγεί στην είσοδο και έξοδο της Λάρισας.

Οι αγρότες ζητούν ουσιαστικά μέτρα για τη μείωση του κόστους παραγωγής, θεωρώντας ανεπαρκή οσα ανακοινωθηκαν απ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Την ίδια ώρα, τον αγώνα των αγροτών χαιρετίζουν με ανακοινώσεις συμπαράστασης το Εργατικό Κέντρο Λάρισας.

“Συμπαρατασσόμαστε στον αγώνα σας για την επιβίωση που για μια ακόμα φορά δίνετε, στέλνοντας μήνυμα συνεχούς κι ανυποχώρητης αγωνιστικής αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική”, αναφέρει ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος ενώ η Προοδευτική Κίνηση Αγροτών (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, χαρακτηρίζει “ανεπαρκή και εκτός πραγματικότητας, όλες αυτές οι εξαγγελίες όχι απλά εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος αγωνιά για το μέλλον των ιδίων και της υπαίθρου, αλλά αλλά αποδεικνύουν περίτρανα ότι όσοι λαμβάνουν τέτοιες αποφάσεις, δεν είναι μόνο τελείως άσχετοι, αλλά δυστυχώς είναι και επικίνδυνοι για τους αγρότες”.

Το Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ που χαρακτηρίζει, “προσχηματικά και αναποτελεσματικά τα μέτρα της ΝΔ για τους αγρότες”.

«Με μεγάλη χαρά θα δεχτώ και τα συντονιστικά όργανα όλων όσων διαμαρτύρονται για να καθίσουμε να κάνουμε μια εξαντλητική συζήτηση και να τους εξηγήσουμε τις δυνατότητες που έχουμε ως κράτος. Δεν αμφισβητεί κανείς τα μεγάλα προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουν σήμερα ούτε οι αγρότες, ούτε ο μέσος Έλληνας», υπογράμμισε από την πλευρά του σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σπήλιος Λιβανός.

Στην Π.Ε Λάρισας, μπλόκα αγροτών έχουν στηθεί στην είσοδο του Τυρνάβου, στο Γερακάρι Αγιάς και στα Δελέρια.

 

Την ίδια ώρα όπως αναφέρεται σε φωτορεπορτάζ του ΑΠΕ αγρότες και κτηνοτρόφοι από την Αργολίδα συμμετείχαν στον αποκλεισμό της Εθνικής οδού Κορίνθου Άργους, στο ύψος του Ενόδιον.

Ο Αγροτοκτηνοτροφικός σύλλογος Αργολίδας προχώρησε σε αποκλεισμό της Εθνικής Κορίνθου Ναυπλίου στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων, με σκοπό την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Μετά τη γενική συνέλευση του ΑΚΣΥΝΑ, οι αγρότες αποφάσισαν να στήσουν μπλόκο με τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους μηχανήματα στον δρόμο των αρχαιοτήτων, στην Εθνική Μυκηνών – Ναυπλίου στο ύψος του Αγ. Γεωργίου, αφού οι εξαγγελίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης δεν ικανοποιούν τα αιτήματά τους.

Κινητοποιήσες και αγροτικά μπλόκα υπάρχουν και στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας με αγρότες από την περιοχή του Μεσολογγίου και του Αγρινίου..

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ οι αγρότες της ανατολικής Θεσσαλονίκης: Συγκεντρώσεις στις πλατείες των χωριών

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: