Στοιχείο κλειδί για δολοφονία Άλκη: Τραύμα από το φονικό μαχαίρι φέρει ένας εκ των συλληφθέντων

File photo: Αστυνομικοί οδηγούν τους συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR




Νέες εξελίξεις υπάρχουν στην διαδικασία εξιχνίασης της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ ο ένας από τους συλληφθέντες – ένας 22χρονος αλβανικής υπηκοότητας –  είναι τραυματισμένος στη δεξιά παλάμη.

To τραύμα αυτό είναι σημαντικό στοιχείο διότι αποδίδεται στο μαχαίρι που κρατούσε και το οποίο όπως διαπιστώθηκε ήταν αυτό με το οποίο δολοφόνησε  τον άτυχο Άλκη. Το μαχαίρι – ή μικρό δρεπάνι όπως είχε χαρακτηριστεί αρχικά –  βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος. Την ώρα του φονικού γλίστρησε από το χέρι του κι αυτός είναι ο λόγος που τραυμάτισε τον δράστη.

  • Ο ίδιος για την ώρα αρνείται πως είναι ο δολοφόνος του Άλκη. Δεν μπορεί όμως να εξηγήσει πειστικά, πως προήλθε το τραύμα στην παλάμη του. Οι αστυνομικοί που χειρίζονται την υπόθεση και τον ανέκριναν, θεωρούν πλέον πως έχουν στα χέρια τους, το στοιχείο κλειδί για τον δράστη της ανθρωποκτονίας.

Στο μικροσκόπιο των ερευνών τις αστυνομίας βρίσκονται εδυο Έλληνες και ένας Αλβανός για την εμπλοκή τους στην δολοφονία από τους συνολικά 9 συλληφθέντες για την υπόθεση, μετά και την κατάθεση του 23χρονου αλβανικής καταγωγής που αρνείται τη φυσική  συμμετοχή του στην δολοφονική επίθεση υποστηρίζοντας ότι τη στιγμή εκείνη λύθηκε το χειρόφρενο του αυτοκίνητου του και επέστρεψε να το σταματήσει.

Το σχέδιο της ενέδρας

Ο 23χρονος φέρεται να έδωσε τα περισσότερα στοιχεία σε σχέση με την υπόθεση. Περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια το ρόλο των 11 ατόμων στην επίθεση.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ ο λόγος που δεν συμμετείχε στην επίθεση είναι ότι ξέχασε να τραβήξει χειρόφρενο στο ΙΧ την ώρα που είχε σταθμεύσει στην οδό Ν. Πλαστήρα και αυτό άρχισε να κυλάει με αποτέλεσμα να χρειαστεί να επιστρέψει για να το ακινητοποιήσει. Αυτός είναι ο λόγος τον οποίο επικαλείται για την μη συμμετοχή του  στην φονική ενέδρα που είχαν στήσει στους οπαδούς του Άρη .

Επίσης τα στοιχεία που προκύπτουν από τα εργαστήρια τοποθετούν στο επίκεντρο της δολοφονίας τον 21χρονο Έλληνα, ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή που συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη ενώ επιβεβαιώνεται και η εμπλοκή τρίτου αυτοκίνητου που είχε μπει στο στενό που έγινε το φονικό για να  αποκλείσει τους νεαρούς.

Παράσταση πολιτικής αγωγής  οι γονείς και οι δύο φίλοι του Άλκη

Μετά την απολογία του ενός εκ των συλληφθέντων για την δολοφονία του Άλκη Καμπανού  οι γονείς του 19χρονου,  με την αδελφή του και δυο φίλους του που τραυματίστηκαν στην φονική παγίδα προσήλθαν στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης καια έκαναν δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής στην 7η τακτική ανακρίτρια.

Τη δήλωση κατέθεσε ο ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας, ο οποίος, μιλώντας στη συνέχεια στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για «καταδρομική επίθεση, τέλεια προσχεδιασμένη» και ζήτησε την καταδίκη όλων των συλληφθέντων -εφόσον υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία που αποδεικνύουν την εμπλοκή τους- για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση εις βάρος του αδικοχαμένου 19χρονου.

Είπε, μάλιστα, πως δεν αποκλείεται να ασκηθούν επιπλέον ποινικές διώξεις για την υπόθεση. «Μην εκπλαγείτε, αν ασκηθούν πρόσθετες ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της διακεκριμένης κατοχής όπλων, που είναι και τα δυο κακουργήματα», είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι αυτό θα «λύσει τα χέρια» της Δικαιοσύνης. Μίλησε δε και για ηθικούς αυτουργούς, ευχόμενος ν’ αναδειχθούν κατά την ανακριτική διαδικασία.

Αναφερόμενος στους δύο φίλους του 19χρονου, που τραυματίστηκαν κατά την δολοφονική επίθεση, ο ποινικολόγος είπε ότι είναι ιδιαίτερα φοβισμένοι, δεν κυκλοφορούν και ζουν με καθεστώς τρόμου.

  • «Μού περιέγραψαν ακριβώς τι έγινε. Θα τα πουν κι όταν κληθούν (από την ανακρίτρια). Ήταν προηγουμένως στο λεγόμενο πάρκο του Άρη, μαζί με άλλους συνομήλικούς τους, πίνοντας καφέδες και συζητώντας. Είναι βέβαιοι ότι τους παρακολούθησαν και τους απομόνωσαν εκεί που έγινε η δολοφονία και οι δύο απόπειρες […]. Είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για καταδρομική επίθεση, τέλεια προσχεδιασμένη, με ανθρώπους που κρατούσαν τσίλιες για να μπορούν οι δολοφόνοι να κάνουν αυτό που έκαναν. Κι αυτό θα αναδείξουμε στην ανάκριση», τόνισε.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/ertnews.gr

Oι γονείς του Άλκη: Όχι άλλη βία, να βάλουν όλοι μυαλό – Αφήστε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: