Στη Λευκωσία η Αμερικανίδα Βοηθός ΥΦΕΞ Όλσον: Συνομιλίες με Κασουλίδη, υπογραφή συμφωνίας

File photo: US Deputy Assistant Secretary of State for European and Eurasian Affairs, Erika Olson. Photo: State Department




Συνέχεια στις επαφές του με τον αμερικανικό παράγοντα θα έχει αύριο Παρασκευή ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, αυτή τη φορά στη Λευκωσία.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, ο επικεφαλής της κυπριακής διπλωματίας θα συναντηθεί το απόγευμα της Παρασκευής με την Αμερικανίδα Βοηθό Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Νότιας Ευρώπης και Καυκάσου, στο Γραφείο Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων, Έρικα Όλσον, η οποία φθάνει στην Κύπρο το απόγευμα της Πέμπτης και θα αναχωρήσει από το νησί τη Δευτέρα το απόγευμα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ατζέντα των συνομιλιών του κ. Κασουλίδη και της κας Όλσον θα βρίσκονται, μεταξύ άλλων, οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – ΗΠΑ, το Κυπριακό και οι πρωτοβουλίες της ελληνοκυπριακής πλευράς σε ό,τι αφορά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ), η συνεργασία στο πλαίσιο του σχήματος 3+1 (Κύπρος, Ελλάδα, Ισραήλ + ΗΠΑ), και περιφερειακές εξελίξεις, σε συνέχεια και των όσων συζητήθηκαν κατά τις επαφές που ο Υπουργός Εξωτερικών είχε με την αμερικανική Κυβέρνηση, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Την Παρασκευή το πρωί η Αμερικανίδα αξιωματούχος θα παραστεί σε τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά την οποία θα υπογραφεί Συμφωνία Συνεργασίας Κύπρου-ΗΠΑ στους τομείς της Επιστήμης και της Τεχνολογίας, από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Κόκκινο, και την Πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ.

Στόχος της Συμφωνίας είναι η συνένωση δυνάμεων για τη διεξαγωγή κοινών επιστημονικών δραστηριοτήτων, μελετών και άλλων διοργανώσεων, όπως κοινά σεμινάρια και επιστημονικές συναντήσεις, και οι ανταλλαγές επιστημονικού και τεχνολογικού προσωπικού, καθώς και καλών πρακτικών ή άλλων δραστηριοτήτων.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/Μαρία Κονιώτου/ΑΓΚ
Λευκωσία, Κύπρος

Συνάντηση με τον Σαρλ Μισέλ θα έχει σήμερα ο Νίκος Αναστασιάδης στη Γαλλία

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: