ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ο Τσίπρας επιμένει στο αίτημά του για εκλογές

File Photo O πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Ένα νέο στοιχείο βάζει στο δημόσιο λόγο του ο Αλέξης Τσίπρας όταν αναφέρεται στην αναγκαιότητα προσφυγής στη λαϊκή ετυμηγορία.

Καλεί τον πρωθυπουργό να προκηρύξει εκλογές καθώς, όπως επισημαίνει, δεν είναι επιλογή του να προστατεύσει την κοινωνία, αλλά και να φύγει αξιοπρεπώς υπονοώντας ότι εάν αυτό δεν συμβεί σύντομα τότε η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα φύγει με κρότο,.

Στην Κουμουνδούρου αποτιμώντας τις περιοδείες που πραγματοποιεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική θεωρούν πως “το κλίμα έχει αρχίσει και γυρίζει” και η κοινωνία δεν είναι πλέον αμήχανη ή κουμπωμένη απέναντι στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η πλειονότητα των πολιτών με τους οποίους συνομιλεί ο Αλέξης Τσίπρας περιοδεύοντας στις γειτονιές είτε είναι καταστηματάρχες, είτε εργαζόμενοι είτε καταναλωτές δεν κρύβουν την αγωνία τους για την ανεξέλεγκτη ακρίβεια και την εκ των πραγμάτων μείωση των εισοδημάτων τους και ζητούν από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει κάτι για να βγουν από το αδιέξοδο.

Σύμφωνα με στελέχη αλλά και βουλευτές του κόμματος που συνοδεύουν τον πρόεδρό τους αυτό το κλίμα έχει αρχίσει να διαμορφώνεται τους τελευταίους μήνες και δεν ήταν τόσο έντονο το προηγούμενο διάστημα όταν καταγραφόταν  ακόμη στις δημοσκοπήσεις  ένα υψηλό ποσοστό στην εμπιστοσύνη των πολιτών προς την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη. Η τελευταία δημοσκόπηση της εταιρείας Marc (Αντ1) φανέρωσε πως οι πολίτες ζητούν περισσότερα μέτρα στήριξης καθώς αυτά που ήδη έχουν ληφθεί θεωρούνται ανεπαρκή σε ποσοστό 82,5%.

Εκτιμούν ότι ο χρόνος κυλά πλέον αντίστροφα για την κυβέρνηση της ΝΔ

Στον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία εμφανίζονται πεπεισμένοι πως ο χρόνος κυλά πλέον αντίστροφα για την κυβέρνηση της ΝΔ. Και θεωρούν ότι αυτό το γνωρίζει καλά και ο ίδιος ο πρωθυπουργός που ποντάρει μόνο στην αξιοπιστία που θέλει να “χτίσει” έξω από την χώρα, αδιαφορώντας κατά τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για όσα γίνονται στο εσωτερικό της με την κοινωνία να ασφυκτιά από την ακρίβεια. Εξ αυτού του λόγου στην Κουμουνδούρου κάνουν και τις αναπόφευκτες συγκρίσεις ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι ο ένας βγαίνει στην κοινωνία και συνομιλεί με τους πολίτες και ο άλλος περιορίζεται στο Μαξίμου να συνομιλεί μόνο με τους συμβούλους του. Το είπε και ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη χθεσινή του περιοδεία στο Βύρωνα: “Ο κ. Μητσοτάκης είναι κλεισμένος σε ένα γυάλινο κλουβί. Δεν τολμάει να περπατήσει σε καμιά συνοικία, σε καμιά αγορά, εκτός εάν έχει ισχυρή αστυνομική δύναμη”.

Mε πληροφορίες από ethnos.gr, Βούλα Κεχαγιά

Μητσοτάκης για την κρίση στην Ουκρανία: Δεν δεχόμαστε τον ιστορικό αναθεωρητισμό με τη χρήση βίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: