Πέθανε ο νομπελίστας Λικ Μοντανιέ: Ανακάλυψε το AIDS, πίστευε ότι ο κορωναϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο

Ο Λικ Μοντανιέ. Στιγμιότυπο από βίντεο στο YouTube @Crux




Πέθανε σε ηλικία 89 ετών ο βραβευμένος με Νόμπελ Ιατρικής Λικ Μοντανιέ.Την είδηση μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τον δήμαρχο της γαλλικής πόλης Νεϊγϊ-Συρ-Σεν.

Ο Γάλλος ιολόγος είχε τιμηθεί με Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού HIV.

Την είδηση είχε μεταδώσει αρχικά χθες Τετάρτη το γαλλικό περιοδικό France Soir, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιωθεί από την οικογένεια του εκλιπόντος επιστήμονα.

Πέραν την σπουδαίας επιστημονικής του διαδρομής, ο Μοντανιέ είχε επανέλθει στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα υποστηρίζοντας με θέρμη την θεωρία ότι ο κορωνοϊός ήταν το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας παρασκευής εμβολίου κατά του ιού του AIDS,

Διάσημος αν και εξαιρετικά αμφιλεγόμενος, ο Γάλλος καθηγητής που ανακάλυψε το 1982 τον ιό του AIDS μαζί με τη συνάδελφό του Φρανσουάζ Μπαρέ Σινουσί και είχνα τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής, μιλώντας τον Απρίλιο στο Γαλλικό Πρακτορείο υποστήριξε ότι ο κορωνοϊός δημιουργήθηκε σε εργαστήριο και προοριζόταν ως εμβόλιο κατά του HIV.

Σύμφωνα με τον Δρ. Μοντανιέ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια δίσασκε στο Πανεπιστήμιο “Shanghai Jiao Tong” στην Κίνα, οι ομοιότητες που παρατηρούνται στο γονιδίωμα του SARS-CoV-2 και του HIV αλλά ακόμα και οι ομοιότητες με την ελονοσία , υποδηλώνουν ότι ο νέος αυτός ιός δεν θα μπορούσε να εμφανιστεί με φυσικό τρόπο.

Όπως υποστήριζε ο νομπελίστας καθηγητής, το ατύχημα πρέπει να συνέβη στο Εθνικό Εργαστήριο Βιοασφάλειας στην πόλη Ουχάν της Κίνας.

«Το συγκεκριμένο εργαστήριο έχει ειδικευτεί σε αυτούς τους κορoνοϊούς ήδη από τις αρχές της δεκαετίας του 2000. Έχει εμπειρία σε αυτόν τον τομέα» έλεγε.

Η μόνη λύση τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο μοναδικός τρόπος να απαλλαγούμε από τον ιό είναι μέσω «ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων».

Ο Δρ. Μοντανιέ επαναλάμβανε μια θεωρία που είχε αναπτύξει παλαιότερα και η οποία είχε προκαλέσει τη χλεύη των συναδέλφων του, σύμφωνα με την οποία το DNA παράγει ηλεκτρομαγνητικά κύματα.

Ο Δρ. Μοντανιέ είχε αναπτύξει αυτή τη θεωρία του το 2010, ενώπιον 60 άλλων ιατρών βραβευμένων με Νόμπελ, οι οποίοι κοιτούσαν έκπληκτοι τον διάσημο συνάδελφό τους.

«Αυτή η θεωρία δεν βγάζει κανένα νόημα» υπογράμμιζε τότε ο Δρ Ετιέν – Σιμόν Λοριέρ, ιολόγος στο Ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι. «Υπάρχουν πολύ μικρές ομοιότητες που μπορούμε να εντοπίσουμε σε αλληλουχίες στο γενετικό υλικό των βακτηρίων, των ιών και των φυτών. Εάν πάρουμε μια λέξη από ένα βιβλίο και μοιάζει με μια άλλη λέξη σε ένα άλλο βιβλίο, μπορούμε να πούμε ότι ο ένας συγγραφέας έχει αντιγράψει τον άλλον;» του απαντούσε εμμέσως ο Δρ. Λοριέρ, αποφεύγοντας να σχολιάσει τη θεωρία των «ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων» του εκλιπόντος πλέον Δρος Μοντανιέ.

Γεννημένος το 1932

Γεννήθηκε το 1932 στη Γαλλία και απέκτησε διδακτορικό στην ιολογία στο πανεπιστήμιο του Παρισιού. Αργότερα έγινε διευθυντής του Παγκόσμιου Ιδρύματος για την Έρευνα και την Πρόληψη του AIDS στο Παρίσι.

Προτού ξεσπάσει η επιδημία του AIDS, ο Μοντανιέ είχε κάνει σημαντικές ανακαλύψεις σχετικά με τη φύση των ιών και συνεισέφερε στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο οι ιοί μπορούν να αλλάξουν τις γενετικές πληροφορίες του οργανισμού των ξενιστών.

Η έρευνά του για την ιντερφερόνη, μίας ομάδας πρωτεϊνών που «δραστηριοποιεί» την προστατευτική άμυνα του ανοσοποιητικού συστήματος απέναντι στους ιούς, άνοιξε επίσης δρόμους για θεραπείες ιογενών ασθενειών.

Ο Λικ Μοντανιέ πυροδότησε διαμάχη το 2020 λέγοντας ότι πίστευε πως ο νέος κορονοϊός δημιουργήθηκε σε ένα κινεζικό εργαστήριο. Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις του για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων κατά της Covid-19 τον είχαν ξαναφέρει τα τελευταία χρόνια στο προσκήνιο, με τον ίδιο να κερδίζει τη συμπάθεια των μελών του αντιεμβολιαστικού κινήματος και να δέχεται επικρίσεις από μεγάλη μερίδα της επιστημονικής κοινότητας

Με πληροφορίες από Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters

Σενάρια …θρίλερ στα βρετανικά ταμπλόιντ για τη Βασίλισσα: Είχε δει τον Κάρολο δύο μέρες πριν νοσήσει με κορωνοϊό

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: