Πέντε θάνατοι και 2.779 νέα κρούσματα στην Κύπρο: 199 νοσηλευόμενοι ασθενείς

File Photo: Iατρικό προσωπικό συλλέγει δείγματα επιχρίσματος για COVID-19 στη Λευκωσία. EPA, KATIA CHRISTODOULOU




Πέντε άνθρωποι απεβίωσαν από τη νόσο COVID-19, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό θανάτων με τελική αιτία τη νόσο COVID-19 στην Κύπρο σε 761.

Παράλληλα,  2.779 νέα περιστατικά της νόσου COVID-19 εντοπίστηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR) και τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test), ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό κρουσμάτων σε 280.643.

Το ποσοστό θετικότητας ανέρχεται στο 2,91%.

Από τους πέντε θανάτους, ο ένας καταγράφηκε χθες Τρίτη και οι άλλοι τέσσερις σήμερα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, οι πέντε άνθρωποι που απεβίωσαν με την τελική αιτία θανάτου να αποδίδεται στη νόσο COVID-19 αφορούν σε άνδρα, ηλικίας 65 ετών, που κατέληξε στις 8 Φεβρουαρίου, άνδρα, ηλικίας 88 ετών, που κατέληξε στις 9 Φεβρουαρίου, άνδρα, ηλικίας 85 ετών, που κατέληξε στις 9 Φεβρουαρίου, άνδρα, ηλικίας 90 ετών, που κατέληξε στις 9 Φεβρουαρίου και γυναίκα, ηλικίας 94 ετών, που κατέληξε στις 9 Φεβρουαρίου.

Συνολικά, 199 ασθενείς COVID-19 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία του ΟΚΥπΥ, εκ των οποίων 49 σε σοβαρή κατάσταση (3 σε ΜΕΘ, 18 διασωληνωμένοι, 28 σε ΜΑΦ). Οι νοσηλευόμενοι χωρίς ιστορικό εμβολιασμού είναι σε ποσοστό 65,33%.

Στο μεταξύ, 26 post-COVID ασθενείς που έπαψαν να είναι μολυσματικοί συνεχίζουν να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι λόγω COVID σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΑΓΚ

Πτήσεις γαλλικών μαχητικών στον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: