Παιδιά 10 ετών τηλεφωνούν στο «Χαμόγελο» και δηλώνουν ότι σκέφτονται να αυτοκτονήσουν

File photo: O πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κώστας Γιαννόπουλος με την ολυμπιονίκη Κατερίνα Στεφανίδη μπροστά από νέα ασθενοφόρο του «Χαμόγελου» . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ




Σοκαριστικές καταγγελίες για την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας και ειδικά τα παιδιά έκανε σήμερα μιλώντας στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κώστας Γιαννόπουλος.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε είναι πλέον καθημερινό φαινόμενο να ζητούν βοήθεια παιδιά που σκέφτονται να αυτοκτονήσουν.

Ο κ. Γιαννόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου με αφορμή το περιστατικό με τη γυναίκα που χτύπησε το παιδί της και κατήγγειλε τον εαυτό της επισημαίνοντας πως η κατάσταση έχει χειροτερέψει κατά την περίοδο της πανδημίας ενώ δεν έχει δοθεί ουσιαστική λύση για όσους χρειάζονται βοήθεια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα to 2021:

  • Για πρώτη φορά μετά από 40 χρόνια λειτουργία, το 45% των ανθρώπων που καλούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» είναi παιδιά!
  • Τα παιδιά που παίρνουν τηλέφωνο να ζητήσουν βοήθεια ξεκινούν από 10 ετών
  • Η γραμμή SOS 1056 χτυπούσε ανά δύο λεπτά για υπόθεση παιδιού που βρίσκεται σε κίνδυνο
  • Σχεδόν κάθε μέρα υπήρχε μία δήλωση αυτοκτονικού ιδεασμού από παιδιά

Σχετικά με τη μητέρα που χτύπησε το δίχρονο παιδί της και μετά πήρε τηλέφωνο το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως είναι πρώτη φορά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν μία τέτοια κατάσταση.

«Πήρε τηλέφωνο και μας είπε «χτύπησα το μωρό άσχημα, κάντε κάτι γιατί κινδυνεύει». Η γυναίκα αυτή στο παρελθόν είχε ζητήσει βοήθεια και δεν της είχε δοθεί με αποτέλεσμα να φτάσει εδώ που έφτασε», τόνισε προσθέτοντας πως η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια του αρμόδιου εισαγγελέα.

Ο κ. Γιαννόπουλος επεσήμανε επίσης πως «πρέπει να καταλάβουμε το σοβαρό πρόβλημα αντιμετώπισης των ανθρώπων που έχουν πρόβλημα ψυχικής υγείας», ζητώντας να βρεθούν περισσότερες λύσεις από την Πολιτεία.

Με πληροφορίες από Open και ΕΡΤ μέσω Glomex

Μουσικό Σχολείο Ιλίου: Μαθητές φόρεσαν φούστες διαμαρτυρόμενοι για σχόλιο καθηγητή τους

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: