Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές συνοδευόμενος από τον πατέρα του: Μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη ο 20χρονος Αλβανός

ο 20χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, μεταφέρθηκε στη συνοριακή διάβαση της Κρυσταλοπηγής για να συλληφθεί τελικά από την ελληνική αστυνομία. Φωτογραφία ΕΡΤ




Μετά από δεκάωρη κράτηση στο αστυνομικό κέντρο της Κορυτσάς, ο 20χρονος Αλβανός, που κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του Άλκη, μεταφέρθηκε στη συνοριακή διάβαση της Κρυσταλοπηγής για να συλληφθεί τελικά από την ελληνική αστυνομία, μετέδωσε στο δελτίο της η ΕΡΤ.

Η σύλληψη έγινε ακριβώς στις 22.10. Αμέσως μετά μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Για την εξέλιξη αυτή δεν επαρκούσε μόνο η βούληση του 20χρονου, αλλά και η συνεννόηση των αστυνομικών αρχών των δύο χωρών για να παρακαμφθεί η ισχύς του ελληνικού διεθνούς εντάλματος σύλληψης εις βάρος του 20χρονου, συνεπώς και η αλβανική νομοθεσία.

Σημασία είχε η επίτευξη του στόχου, να φθάσει δηλαδή στα χέρια της ελληνικής δικαιοσύνης, όπως και ο ίδιος 20χρονος ήθελε, ανέφεραν πηγές από την αστυνομία Κορυτσάς.

Ο επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος Κωνσταντίνος Σκούμας, ο οποίος και τον παρέλαβε στα ελληνοαλβανικά σύνορα, επικοινώνησε μάλιστα με τον υπουργό Προστασιας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο, τον οποίο ενημέρωσε για την σημαντική αυτή εξέλιξη.

Ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία, παραδόθηκε αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Κορυτσάς. Τον συνόδευε ο πατέρας του, ο οποίος αφού τον παρέδωσε στους αστυνομικούς, απομακρύνθηκε από το σημείο.

“Ήμουν στο περιστατικό αλλά δεν τον σκότωσα εγώ.” Αυτά φέρεται να ήταν τα πρώτα του λόγια στους αστυνομικούς. Από τις 2 Φεβρουαρίου, μία ημέρα μετά τη δολοφονία του Άλκη, διέφυγε μαζί με τον πατέρα του και τη γιαγιά του στον τόπο καταγωγής του, την Κορυτσά. Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε βρει καταφύγιο στο σπίτι της γιαγιάς του. Δήλωσε μετανιωμένος και ζήτησε συγνώμη από την οικογένεια του αδικοχαμένου Άλκη.

“Έφευγε ο πατέρας μου και η γιαγιά μου και τους ζήτησα να πάω μαζί τους. Δεν τους είπα τίποτα. Φοβήθηκα. Μετά τους το είπα” τόνισε, ενώ σε ερώτηση για παραδόθηκε απάντησε ότι ήθελε να εξηγήσει στον ανακριτή τι έγινε.

“Θεωρώ ότι από την ελληνική πλευρά θα γίνουν τα δέοντα ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες έκδοσης του κατηγορουμένου στην Ελλάδα, το ίδιο ελπίζω ότι θα πράξει και η αλβανική πλευρά” σημείωσε ο συνήγορος του 20χρονου κατηγορούμενου, Παρασκευάς Σπυράτος.

ΠΗΓΗ: Του Παναγιώτη Μπάρκα, ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Αλβανία

  • Προφυλακίστηκαν και άλλοι τρεις κατηγορούμενοι

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, μετά τις πολύωρες απολογίες τους στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, ακόμη τρεις κατηγορούμενοι για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, στην περιοχή Χαριλάου.

Πρόκειται για δύο νεαρούς, 21 ετών, κι έναν 23χρονο, οι οποίοι, σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, επέβαιναν σε δύο από τα τρία αυτοκίνητα με τα οποία οι δράστες μετέβησαν στο σημείο της φονικής επίθεσης.

Όπως έγινε γνωστό, στις απολογίες τους παραδέχθηκαν ότι βρίσκονταν στο σημείο του εγκλήματος, αλλά αρνήθηκαν ότι ήταν αυτοί που ευθύνονται για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή, ο θάνατος του οποίου, όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση, προκλήθηκε από το συνδυασμό των χτυπημάτων στα κάτω άκρα και τα κατάγματα στο κεφάλι του.

Ο 21 ετών κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, κατά πληροφορίες, κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον άτυχο φοιτητή, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Από την πλευρά του, ο άλλος 21χρονος αρνήθηκε οποιαδήποτε ενεργό συμμετοχή στο επεισόδιο. «Έφτασα στο σημείο τελευταίος, χωρίς να κρατάω αντικείμενα στα χέρια μου. Κατευθύνθηκα προς το σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας. Ένα από τα παιδιά που τραυματίστηκαν χτυπούσε με κράνος έναν εκ των συγκατηγορουμένων μου. Το μόνο που έκανα ήταν να τον τραβήξω με τα χέρια μου», φαίνεται να απολογήθηκε στην ανακρίτρια.

Ανάλογη θέση διατύπωσε κι ο 23χρονος, που, φέρεται να παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε το κράνος του για να «προστατεύσει» συγκατηγορούμενό του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις κατηγορούμενοι δέχθηκαν επίμονες ερωτήσεις ως προς την ταυτότητα και το ρόλο του οδηγού του τρίτου αυτοκινήτου – που μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα- χωρίς όμως να δώσουν κάποιες απαντήσεις.

Ανακρίτρια και εισαγγελέας, αποφάσισαν ομόφωνα την προφυλάκισή τους, όπως συνέβη τα προηγούμενα 24ωρα με άλλους τρεις κατηγορούμενους για την υπόθεση.

Σήμερα θα περάσουν την πόρτα της ανακρίτριας οι υπόλοιποι τέσσερις συλληφθέντες.

  • Φίλοι Άλκη: «Μας επιτέθηκαν με μένος – Ήθελαν να χυθεί αίμα»

Αποφασισμένη να χύσει αίμα φαίνεται πως ήταν η ομάδα που επιτέθηκε στον Άλκη Καμπανό και στους φίλους του το μοιραίο της 1ης Φεβρουαρίου.

Όπως αναφέρουν στις συγκλονιστικές καταθέσεις τους οι δυο φίλοι του 19χρονου που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές, οι κατηγορούμενοι επιτέθηκαν με μένος, στα τυφλά, με μόνο στόχο να μόνο να χυθεί αίμα.

«Δεν κατάλαβα ούτε πως ήρθαν, ούτε από που ήρθαν. Ένας απ’ αυτούς μας ρώτησε τι ομάδα είμαστε και εγώ απάντησα Άρης. Τότε όλοι μαζί μας επιτέθηκαν. Εγώ έφυγα τρέχοντας και πήγα στην ταβέρνα στην Παπαναστασίου και εκεί είπα σε ένα ζευγάρι που καθόταν να καλέσουν το ασθενοφόρο. Αυτό το είπα χωρίς να ξέρω αν είχε χτυπήσει κάποιος ή όχι έτσι από μόνος μου», δηλώνει ο φίλος του Άλκη.

Η ομάδα των δραστών, που έδρασε σαν τάγμα επιτέθηκε σε όποιους βρήκε μπροστά της.

«Δεύτερο άτομο από την ίδια ομάδα, αποκρινόμενο προς τον πρώτο είπε «Δεν τους ξέρω, πάμε να φύγουμε» ή «δεν είναι αυτοί, πάμε να φύγουμε». Τότε κάποιος από την παρέα των αγνώστων πιθανώς αυτός που ρώτησε τι ομάδα είστε είπε στα παιδιά «στ’ αρ@@α μου πάμε!» και αμέσως μας επιτέθηκαν. Είδα ένα από τα άτομα να κρατάει μαχαίρι και ένα ακόμη να κρατάει ένα μακρύ αντικείμενο σαν λοστό», πρόσθεσε.

Κρατώντας ρόπαλα και μαχαίρια άρχισαν να χτυπούν αδιακρίτως. Οι δύο φίλοι του Άλκη που πρόλαβαν να το βάλουν στα πόδια γλίτωσαν σαν από θαύμα αφού βρήκαν καταφύγιο σε γειτονικά καταστήματα

«Ένας από τους αγνώστους που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο, προσπάθησε να χτυπήσει, μάλλον με μαχαίρι, έναν από τους φίλους μου που προπορευόταν από εμένα, χωρίς όμως να αντιληφθώ, ποιος από τους φίλους μου ήταν καθώς με είχε με πλάτη. Δεν είμαι σίγουρος αν ο άγνωστος είχε μαχαίρι, ωστόσο η κίνηση του σώματος και του χεριού του κατά την προσπάθεια να χτυπήσει τον φίλο μου, παραπέμπει σε άτομο που κρατάει μαχαίρι», αναφέρει η ανατριχιαστική κατάθεση φίλου του άτυχου 19χρονου.

Σήμερα ολοκληρώνεται ο κύκλος των απολογιών των κατηγορουμένων καθώς οδηγούνται στην ανακρίτρια και οι τελευταίοι.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΡΗΣ

Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ο 20χρονος που διέφευγε στην Αλβανία: Προφυλακίστηκαν και άλλοι τρεις ύποπτοι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: