Παναγιωτόπουλος σε Ακαρ: Άσε τις αναφορές για αποστρατιωτικοποίηση των νησιών

Με αυτήν την ευκαιρία, στο περιθώριο της Συνόδου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε σύντομες συνομιλίες, αφενός με τον Γ.Γ. κ. Στόλτενμπεργκ και αφετέρου, με τον Τούρκο ομόλογο του κ. Χουλουσί Ακάρ (Hulusi Akar), ο οποίος του ενεχείρησε αναμνηστική φωτογραφία από προηγούμενη συνάντησή τους. Φωτογραφία ΥΠΕΘΑ




Να σταματήσει τις ρητορικές προκλήσεις που έχουν διάρκεια μεγάλου χρονικού διαστήματος και να απέχει από τις αναφορές για την αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, κάλεσε ο υπουργός Εθνικής άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος τον Τούρκο ομόλογο του Χουλουσί Ακαρ.

Οι δυο άντρες όπως αναφέρουν στρατιωτικές πήγες, δεν είχε προγραμματιστεί να συναντηθούν παρ όλα αυτά βρέθηκε ο χρόνος στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Αμύνης του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στην έδρα του διεθνούς Οργανισμού στις Βρυξέλλες. Αμέσως μετά το τετ α τετ Παναγιωτόπουλου με τον Γενικό Γραμματέα της Συμμαχίας ακολούθησε η ολιγόλεπτη συνάντηση των υπουργών Ελλάδας και Τουρκίας, με το Νίκο Παναγιωτόπουλο να επαναλαμβάνει εμμέσως στον κο. Ακαρ πως ότι απειλείται δεν αποστρατιωτικοποιείται.

Η Σύνοδος των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ θα διαρκέσει ως απόγευμα της Πέμπτης και εν συνεχεία ο Ν.Παναγιωτόπουλος θα μεταβεί στο Μόναχο, προκειμένου να συμμετάσχει στη σημαντικότατη Σύνοδο Ασφαλείας του Μονάχου, μαζί με πλήθος άλλων ομολόγων του, υπουργών Εξωτερικών, Αρχηγών κυβερνήσεων και κρατών και άλλων προσωπικοτήτων.

Σε διέλευση μαχητικού αεροσκάφους οφείλεται ο… πρωινός κρότος στη Ρόδο

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: