Ολέθριο λάθος η εισβολή στην Ουκρανία, προειδοποιούν οι Financial Times τον Πούτιν: Ακούει όμως;

Photo by Russian Defence ministry press-service shows Russian servicemen examines a Kinzhal hypersonic missiles before a flight of the MiG-31K fighter jet during the Russian strategic deterrence forces exercises in Russia, 19 February 2022. Russian President Vladimir Putin opens exercises of the Russian strategic deterrence forces with launches of the ballistic missiles. EPA, RUSSIAN DEFENCE MINISTRY PRESS SERVICE HANDOUT




Τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν ολοένα και πιο δυνατά στην Ευρώπη, ‘βλέπουν’η εφημερίδα Financial Times στο κύριο άρθρο τους, εκφράζοντας πάντως την άποψη ότι καταφεύγοντας στη στρατιωτική βία, ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν (Putin) είναι έτοιμος να διαπράξει ένα ολέθριο σφάλμα.

Όπως εξηγεί η εφημερίδα, ακόμα κι αν τελικά αποτύχουν οι προσπάθειες της Δύσης να αποτρέψουν μια ρωσική εισβολή, τα ταχεία αντανακλαστικά που επέδειξε αντιμετωπίζοντας τη ρωσική παραπληροφόρηση, έχουν καταστήσει σαφές σε όλους ότι η όποια εξέλιξη σημειωθεί το επόμενο διάστημα θα έχει ως αιτία την επιθετικότητα της Ρωσίας, στη βάση μιας τεχνητής κρίσης που έχει προκαλέσει εξ ολοκλήρου η ίδια τις τελευταίες μέρες αναζητώντας ένα πρόσχημα για να αναλάβει στρατιωτική δράση.

Πρόκειται για μια μεγάλη αλλαγή σε σχέση με το 2014, εκτιμά η εφημερίδα, όπου μετά τις διαμαρτυρίες που ανέτρεψαν τον πρόεδρο της Ουκρανίας, VYanukovychη εμφάνιση των ρωσικών στρατευμάτων στην Κριμαία και στη συνέχεια στην ανατολική Ουκρανία κατέλαβε την διεθνή κοινότητα εξαπίνης.

Ορισμένοι δυτικοί διανοούμενοι και πολιτικοί μάλιστα πίστεψαν το ψεύτικο αφήγημα της Ρωσίας περί ενός «νεοναζιστικού πραξικοπήματος» στο Κίεβο που υποστηρίχθηκε από τη Δύση, κάτι που χρησιμοποιήθηκε για να δικαιολογήσει τη στρατιωτική παρέμβασή της για την προστασία των ρωσόφωνων.

Η εφημερίδα εκτιμά ότι δεδομένου του αρραγούς δυτικού μετώπου, εάν η Μόσχα επιλέξει τη στρατιωτική αντιπαράθεση, θα πυροδοτήσει μια άνευ προηγουμένου σύγκρουση στη Γηραιά Ήπειρο, οδηγώντας την σε μια νέα φάση της ιστορίας της, κατά την οποία μεγάλο μέρος της θα έχει έλθει σε ρήξη  με τη Ρωσία.

Η τελευταία δεν θα ήταν πλέον παρά ένας παρίας στη δυτική κοινότητα, που θα ‘γονάτιζε’ τελικά  από τις κυρώσεις με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται και για τον ίδιο τον Ρώσο πρόεδρο. Ως εκ τούτου, προειδοποιεί η εφημερίδα, τυχόν ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να αποδειχτεί ως το μεγαλύτερο λάθος του V. Putin.

ΠΗΓΗ: Financial Times, κύριο άρθρο – Drumbeats of war in Europe

Θα επιβεβαιωθούν οι Αμερικανοί για τη ρωσική εισβολή; Ή θα διαψευστούν όπως συνέβη με τα χημικά του Ιράκ; Η ανταπόκριση του Μιχάλη Ιγνατίου

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: