Όλα τα στοιχεία συνηγορούν για μια ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία, υποστηρίζει ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας

FILE PHOTO: Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian στην πόλη Jacqueville, της Ακτής Ελεφαντοστού. EPA, LEGNAN KOULA




Την ανησυχία του Υπουργού Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean-Yves Le Drian για μια «πολύ σοβαρή» κατάσταση στα ουκρανικά σύνορα και την εκτίμησή του, ότι ο κίνδυνος μιας ρωσικής εισβολής είναι «ξεκάθαρος και επικείμενος», επισημαίνει η εφημερίδα Les Echos.

Και αυτό που, παρόλο, όπως σημειώνει, προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες για τη θέληση του Κρεμλίνου να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία.

Υπογραμμίζεται η αύξηση του φόβου μεταξύ των Δυτικών για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η εκτίμηση που εξέφρασε στον Τ/Σ France 2 ο Jean-Yves Le Drian.

Ανέφερε, ότι τη στιγμή που «δεκάδες χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες» συγκεντρώνονται στα ρώσο-ουκρανικά σύνορα, υπάρχουν όλες οι ενδείξεις για ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Αν και, προς το παρόν, δεν υπάρχουν πληροφορίες, για την επιθυμία του Βλαντιμίρ Πούτιν (Vladimir Poutine) να εξαπολύσει επίθεση στην Ουκρανία, ο Υπουργός Εξωτερικών έκανε λόγο για «σαφή και επικείμενο» κίνδυνο, προειδοποιώντας, ότι «η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή».

ΠΗΓΗ: Les Echos  – Ukraine : «tous les éléments sont réunis pour une intervention russe», alerte Le Drian

Ο Ερντογάν σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την ουκρανική κρίση για να ανακάμψει: Δεν είναι, όμως, εύκολο…

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: