Ολα δείχνουν εγκληματική συμμορία στο γηροκομείο – κολαστήριο: Βρέθηκαν μετρητά, κοσμήματα και βέρες πεθαμένων τροφίμων στα σπίτια συλληφθέντων

Στιγμιότυπο από την τηλεόραση του OPEN




Σοβαρές ενδείξεις ότι οι άθλιες συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων  δεν είναι το μόνο δυσώδες σημείο της υπόθεσης του γηροκομείου Χανίων προσφέρουν νέα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το CretaPost, στα σπίτια των επτά συλληφθέντων ( 69χρονη μητέρα και η 43χρονη κόρη που εμφανίζονται ως ιδιοκτήτες του γηροκομείου, δύο γιατροί και τρία ακόμα άτομα νοσηλευτές και διοικητικό προσωπικό)  βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ύστερα από έρευνα των αρχών, 105.000 ευρώ σε μετρητά αλλά και πολλά κοσμήματα , ανάμεσα στα οποία, σύμφωνα με το in.gr, και βέρες προφανώς ηλικιωμένων τροφίμων που κατέληξαν στο γηροκομείο.

Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η Καθημερινή, ο έλεγχος των αρχών έφερε στην επιφάνεια, μεταξύ άλλων, και παράνομες συνταγογραφήσεις ύψους 3 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για τεράστια φαρμακευτική δαπάνη που -εφόσον επιβεβαιωθεί- εγείρει σοβαρά ερωτηματικά κατά πόσον διοχετεύθηκε στους τροφίμους ή κατέληξε σε τσέπες επιτηδείων.

Oι δυο ιδιοκτήτριες  μαζί με τους πέντε εργαζόμενους της δομής που συνελήφθησαν χθες, κατηγορούνται εν συνόλω για τριάντα θανάτους και 8 απόπειρες ανθρωποκτονίας σε μια υπόθεση θρίλερ όπου εμπλέκονται συνολικά 36 άτομα.

Σημειώνεται ότι η εκπομπή του Mega Live News, στις 27 Απριλίου του 2021, σύμφωνα με το in.gr, είχε αποκαλύψει υπόθεση ακινήτου, η μεταβίβαση του οποίου γεννά ερωτήματα.

Τα συμβόλαια που είχαν τότε αποκαλυφθεί αφορούσαν αγοραπωλησία αστικού ακινήτου αντί τιμήματος 50.000 ευρώ ενώ η αντικειμενική του αξία ήταν 157.651, 46 ευρώ.

Συγγενής ηλικιωμένης είχε καταγγείλει την μεταβίβαση, η οποία διενεργήθηκε ενόσω η ίδια η ηλικιωμένη διαβίωνε στο γηροκομείο.

Το ακίνητο φέρεται «να μεταβιβάστηκε σε συγγενικό πρόσωπο εργολάβου που έκανε εργασίες στο γηροκομείο και μάλιστα τα λεφτά δόθηκαν σε μετρητά στην ηλικιωμένη».

Σκηνικό βασανισμών 

Την ίδια στιγμή, τo φως της δημοσιότητας βλέπουν πληροφορίες που αποκαλύπτουν ένα εξευτελιστικό σκηνικό για κάθε ανθρώπινη αξιοπρέπεια:

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CretaLive, στην ογκωδέστατη δικογραφία της Ασφάλειας Χανίων, περιγράφονται οι βασανιστικές και εξευτελιστικές συνθήκες διαβίωσης των ηλικιωμένων

Χαρακτηριστικές είναι οι σκηνές που καταγράφονται ανάμεσα σε άλλες στις 20.05 το βράδυ της 4ης Μαρτίου 2021.
Όπως αναφέρεται, «νοσηλευτές υποβάλλουν μία μη αυτοεξυπηρετούμενη ηλικιωμένη, η οποία είναι κατακεκλιμένη σε θάλαμο υπογείου, σε εξευτελιστική και απάνθρωπη συμπεριφορά. Συγκεκριμένα θέλοντας να πλύνουν τα μαλλιά της κεφαλής της, την τοποθέτησαν κάθετα στην κλίνη με το κεφάλι της να προεξέχει αυτής και στην συνέχεια της έδεσαν σφιχτά μια ευμεγέθη σακούλα σκουπιδιών περιμετρικά του λαιμού της με τρόπο που να κρέμεται κάτω το κεφάλι της προκειμένου να διοχετεύονται τα απόνερα.

Η μία της κρατούσε σφιχτά τα χέρια, ο άλλος έτριβε με δύναμη το κεφάλι με ένα σφουγγάρι. Κατά τους αστυνομικούς, η ηλικιωμένη ήταν σε δεινή θέση, αποστεωμένη, γυμνή από τη μέση και κάτω και η πάνα ακράτειας κατεβασμένη μέχρι το μηρό.

Η ηλικιωμένη δυσανασχετούσε έντονα στην απάνθρωπη συμπεριφορά που υποβαλλόταν αλλά αδυνατούσε να αντιδράσει ενώ άξιο αναφοράς, όπως σημειώνεται, αποτελεί το γεγονός ότι ο άνδρας ανά διαστήματα γελούσε, δίνοντας την αίσθηση ότι τον ευχαριστούσε η διαδικασία στην οποία υπέβαλε την ηλικιωμένη».

Το υλικό από το καταγραφικό δείχνει και τη μεταφορά πεθαμένων από τις κλίνες σε δωμάτιο το οποίο χρησιμοποιούσαν ως νεκροθάλαμο. «Μία γιαγιά είχε μείνει στο νεκροθάλαμο πολλές ώρες που είχε αρχίσει να σουρώνει… δεν είχε καν ψυγείο και απέναντι ήταν η κουζίνα και δωμάτια ασθενών» περιγράφει πρώην εργαζόμενος.

Με πληροφορίες από Creta Live, CretaPost, in.gr, Καθημερινή

Δολοφονία Άλκη: Ψάχνουν τον άφαντο “Ντίνο” * Ο 12ος που πήρε μέρος στη φονική ενέδρα

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: