Δολοφονία Άλκη: Ψάχνουν τον άφαντο “Ντίνο” * Ο 12ος που πήρε μέρος στη φονική ενέδρα

FILE PHOTO: Αστυνομικοί οδηγούν συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης. ΑΠΕ-ΜΠΕ, STR




Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα το μεσημέρι πήρε από την ανακρίτρια ο 20χρονος -κατηγορούμενος για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη και τον τραυματισμό των δύο φίλων του στου Χαριλάου της Θεσσαλονίκης – ο οποίος είχε διαφύγει στην Αλβανία και παραδόθηκε το προηγούμενο 24ωρο στην ΕΛ.ΑΣ., στον μεθοριακό σταθμό της Κρυσταλλοπηγής.

Μετά την προθεσμία που έλαβε, και εν μέσω αποδοκιμασιών, αστυνομικοί τον επιβίβασαν σε υπηρεσιακό όχημα για να επιστρέψει στα κρατητήρια της Ασφάλειας, όπου θα μείνει μέχρι να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος φέρεται να αρνείται τη συμμετοχή του στη δολοφονία του 19χροου φοιτητή, ενώ περιγράφει τον δικό του ρόλο ως περιφερειακό.

«Καθόμουν σε ένα από τα αυτοκίνητα, στη θέση πίσω από τον συνοδηγό. Δεν έφερα μαζί μου κάποιο αντικείμενο και δεν κατάφερα ουσιαστικά χτυπήματα κατά τον κρίσιμο χρόνο που εξελίχθηκε το ουσιώδες περιστατικό», είναι η θέση που φέρεται να διατυπώνει.

Σχολιάζοντας τη διαδικασία παράδοσης του 20χρονου στις ελληνικές Αρχές, ο συνήγορός του Παρασκευάς Σπυράτος, είπε ότι όλα εξελίχθηκαν ταχύτατα και με επιτυχία.

Αναζητούν τον 12ο – τον κατονομάζουν Ντίνο

Την ίδια ώρα, στοιχεία για τον εντοπισμό ενός 12ου ατόμου, που εμπλέκεται στην υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του Άλκη, αναζητούν οι Αρχές.

  • Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega, το 12ο πρόσωπο, ο οδηγός του τρίτου αυτοκινήτου που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος το μοιραίο βράδυ, ονομάζεται «Ντίνος», είναι Έλληνας ηλικίας 25 ετών, έχει ύψος περίπου 1.80 μ. και γένια.

Τα στοιχεία αυτά προέρχονται από τα όσα δήλωσε στην απολογία του ο 21χρονος Έλληνας πρώην ποδοσφαιριστής, που, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει ως τώρα γνωστά, είναι εκείνος που κρατούσε το δρεπάνι.

Μέχρι στιγμής, δεν έχουν προκύψει άλλα στοιχεία για το 12ο πρόσωπο, ενώ και ο 21χρονος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει το επίθετό του.

Στην αποκάλυψη ότι υπάρχει ακόμα ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στη δολοφονία του 19χρονου αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

“Είναι πιθανό να υπάρχει κάποιος ακόμα. Μην έχετε αμφιβολία ότι η αστυνομία θα φτάσει μέχρι το τέλος. Διαβάζω και ακούω για κάποιον μεγάλο που διαφεύγει της σύλληψης. Για το κράτος μας και την ΕΛΑΣ δεν υπάρχει “μικρός” και “μεγάλος”. Και ο τελευταίος που βρίσκεται πίσω από αυτή την ιστορία θα συλληφθεί και θα οδηγηθεί στη δικαιοσύνη” τόνισε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Για τέταρτο αυτοκίνητο που εμπλέκεται στην δολοφονία του Άλκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου, Αλέξης Κούγιας. “Αυτό αναμένεται να φανεί από το σύνολο των καμερών και το τι καταγράφηκε εκείνο το βράδυ, όχι από μόνο από τις κάμερες στον τόπο του εγκλήματος” είπε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ/Mega/ertnews.gr

 

Καθηγητής Πανούσης: Διακίνηση όπλων και ναρκωτικών στις θύρες οργανωμένων* Έχουν “πλάτες” οι χούλιγκαν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: