O Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Σεργκέι Λαβρόφ την επόμενη εβδομάδα: Όρος να “μην γίνει εισβολή” ως τότε

File photo Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είπε σήμερα στο Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ ότι τα «εγκλήματα» της Ρωσίας στην Ουκρανία «αυξάνονται κάθε ώρα», με πλήγματα εναντίον νοσοκομείων, σχολείων και κατοικιών USUN photo




Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Άντονι Μπλίνκεν, θα συναντηθεί σε ουδέτερο έδαφος με τον ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, με την προϋπόθεση ότι η Ρωσία δεν θα έχει εισβάλει στην Ουκρανία μέχρι τότε.

Αυτό ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο κ. Μπλίνκεν πρότεινε στον κ. Λαβρόφ να συναντηθούν «στην Ευρώπη την προσεχή εβδομάδα» και η ρωσική πλευρά ανταποκρίθηκε «αντιπροτείνοντας ημερομηνίες στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, κάτι που δεχθήκαμε, υπό τον όρο ότι δεν θα έχει γίνει ρωσική εισβολή στην Ουκρανία» μέχρι τότε, ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ο Νεντ Πράις.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε χθες ότι οι ρωσικές δυνάμεις προετοιμάζονται να εξαπολύσουν επίθεση στην Ουκρανία «τις επόμενες ημέρες», υποστηρίζοντας ότι η Ρωσία σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα πρόσχημα για την εισβολή στη γειτονική της χώρας, το οποίο θα μπορούσε να περιλαμβάνει μια ψεύτική ή και αληθινή επίθεση με χημικά όπλα.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας είπε στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ότι νωρίτερα σήμερα έστειλε επιστολή στον Ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, προτείνοντάς του να συναντηθούν στην Ευρώπη την επόμενη εβδομάδα.

Ο Μπλίνκεν κάλεσε επίσης τη Ρωσία να δηλώσει σαφώς και κατηγορηματικά στο Συμβούλιο Ασφαλείας ότι δεν θα εισβάλει στην Ουκρανία.

«Δεν είμαι εδώ σήμερα για να ξεκινήσω έναν πόλεμο, αλλά για να τον αποτρέψω», τόνισε.

Πληροφορίες μέσω του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το AFP και το Reuters
Ουάσινγκτον, United States

Πολύ πιθανή προβοκάτσια σε λίγες μέρες και εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, λέει ο Μπάιντεν

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: