Ντόρα Μπακογιάννη προς ΣΥΡΙΖΑ για Belhara και Rafale: “Ξανασκεφτείτε το, η πατρίδα πάνω από το κόμμα”

Η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, μιλάει στην Ολομέλεια της Βουλής στη συζήτηση για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με θέμα “ Για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας “, την Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2022. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΤΣΑΡΑΣ




«Η πατρίδα είναι πάνω από το κόμμα», ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, παρεμβαίνοντας στη συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια, για την ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να το ξανασκεφτεί και να μην στείλει αμφίσημο μήνυμα με τη στάση του απέναντι στις συμβάσεις για την ενίσχυση της αποτρεπτικής δυνατότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.

Αντίθετα, να συμβάλει ώστε το μήνυμα να είναι πως το σύνολο της Βουλής βάζει την πατρίδα πάνω από το κόμμα.

«Εγώ δεν θα το βάλω κάτω και θα κάνω έκκληση να το σκεφτείτε καλά τι θα ψηφίσετε. Σκεφτείτε το καλά, μέχρι το βράδυ. Το μήνυμα το οποίο πρέπει να πάει στην κοινωνία, είναι ότι το σύνολο της Βουλής των Ελλήνων βάζει την πατρίδα πάνω από το κόμμα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνοντας ότι «αυτό θα έχει μεγάλη σημασία, θα ενδυναμώσει τις ελληνικές θέσεις, θα δώσει πραγματικά αυτό που σήμερα ζητάει ο ελληνικός λαός».

«Είναι το μεγαλύτερο και το πιο ουσιαστικό νομοσχέδιο για την αμυντική αναβάθμιση και θωράκιση της χώρας, εδώ και δεκαετίες», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη για το νομοσχέδιο που συζητείται και ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή.

  •    «Ο ελληνικός λαός γνωρίζει, ότι ήταν απολύτως απαραίτητη η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, μετά από δέκα μνημονιακά χρόνια, δέκα πολύ δύσκολα χρόνια, που έφεραν τις Ένοπλες Δυνάμεις σε εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση», ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ.

Η Ντόρα Μπακογιάννη σχολίασε τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο.

«Ακούγοντας τη συζήτηση στη Βουλή, αναρωτιέμαι αν πραγματικά η Βουλή των Ελλήνων έχει συναίσθηση που βρίσκεται σήμερα και πως διαμορφώνεται το διεθνές σκηνικό», είπε η βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε πως συντελούνται τεκτονικές αλλαγές και η Ελλάδα εξακολουθεί να έχει μια σταθερή και μόνιμη απειλή από την Τουρκία.

«Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Και όλοι ξέρουμε ότι η αποτελεσματική διπλωματία, για να ασκηθεί, προϋποθέτει τη σωστή αμυντική θωράκιση της χώρας», επισήμανε για να συμπληρώσει πως προξενεί πραγματικά πολύ μεγάλη εντύπωση πως είναι δυνατόν, με αυτά τα δεδομένα, να υπάρχει μια αμφίσημη θέση, ως προς την ουσία του θέματος.

«Απευθύνομαι στους συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ. Εσείς κύριε συνάδελφοι κυβερνήσατε. Κυβερνήσατε και ξέρετε πάρα πολύ καλά ποια ήταν η κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων. Και ξέρετε πάρα πολύ καλά και τι κάνατε που ήταν αποτυχία. Ξέρετε πολύ καλά ότι αυτές οι αγορές ήταν απολύτως αναγκαίες για μια ισορροπία. Και μου κάνει τρομερή εντύπωση, η θέση του ‘ναι’, ‘όχι’, ‘παρών’. Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουμε στην ελληνική κοινωνία σήμερα; Ποιο είναι το μήνυμα; Το μήνυμα ότι η Βουλή των Ελλήνων πάνω σε ένα πολύ σοβαρό θέμα, το θέμα της στήριξης των Ενόπλων Δυνάμεων, είναι βασικά διχασμένη; Ποιο είναι το μήνυμα που στέλνουμε στους Τούρκους;», συνέχισε η κ. Μπακογιάννη που κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση να θυμηθεί «τους πανηγυρισμούς της Τουρκίας», όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «όχι» στην ελληνογαλλική συμφωνία. «Ένιωσε κανένας από εσάς καλά, όταν οι Τούρκοι και τουρκικές εφημερίδες εξυμνούσαν τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί καταψήφισε την ελληνογαλλική συμφωνία;», συμπλήρωσε.

«Εγώ πιστεύω ότι και οι 300 βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, είναι πατριώτες 100%. Εγώ δεν θα μιλήσω ποτέ, ούτε για ενδοτισμούς, ούτε για μειωμένη εθνική συνείδηση. Αλλά δεν μπορώ να μην σας απευθύνω τώρα το ερώτημα: σήμερα, σε αυτή τη συμφωνία, σήμερα που τα πράγματα πηγαίνουν όπως πηγαίνουν διεθνώς, σήμερα περισσότερο παρά ποτέ, είναι δυνατό τα μηνύματα που θα σταλούν από την ελληνική Βουλή να μην είναι ομόφωνα; Εξαιρώ το ΚΚΕ που έχει μια πάγια αντίληψη για το θέμα -που και εκεί ήλπιζα ότι θα ψηφίσει ‘παρών’. Αλλά εν πάση περιπτώσει, οι υπόλοιποι; Είναι δυνατό να στέλνουμε το μήνυμα ‘ναι μεν αλλά΄;», υπογράμμισε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «υπάρχουν θέματα που είναι πάνω από κόμματα και πάνω από κομματικές διαφορές».

«Δεν είναι δυνατόν», επέμεινε η Ντόρα Μπακογιάννη να μην στέλνει σήμερα η Βουλή το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι ενωμένη σε αυτό το ζήτημα. «Δεν είναι δυνατόν να κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Να ρωτάτε σήμερα για την Αλεξανδρούπολη. Δεν ξέρετε ότι ήταν πάγιο αίτημα της Ελλάδος η ανάπτυξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης; Για να αποφύγουμε τα στενά του Βοσπόρου; Δεν ξέρετε ότι ήταν ξεκάθαρη εθνική θέση της Ελλάδος όλα αυτά τα χρόνια η ανάπτυξη της Αλεξανδρούπολης;», είπε η κ. Μπακογιάννη και επισήμανε την αντίδραση των Τούρκων στην αναβάθμιση της Αλεξανδρούπολης, γιατί πολλά καράβια αποφεύγουν τα στενά του Βοσπόρου και γι΄αυτό, «τους ενοχλεί η αναβάθμιση του λιμανιού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Γιώργος Τσίπρας για Belhara και Rafale: Η άμυνα της χώρας δεν είναι αυτοσκοπός..! [βίντεο]

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: