Νύχτα τρόμου στο Κίεβο: Εκρήξεις και πυραυλικές επιθέσεις * Φόβοι για μαζική επιδρομή [βίντεο]

File photo Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα Photo via Twitter




Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, την περιοχή Βασίλκιβ στην περιφέρεια του Κιέβου, καθώς συνεχίζεται και εντείνεται η στρατιωτική εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο Telegram o σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γκεραστσένκο, οι πύραυλοι έπληξαν το Βασίλκιβ όπου ξέσπασε φωτιά, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Κατά πληροφορίες των διεθνών πρακτορείων η φωτιά από την ρίψη πυραύλων εκδηλώθηκε σε μεγάλη δεξαμενή καυσίμων στο Βασίλκιβ, το οποίο βρίσκεται 20 χιλιόμετρα έξω από το Κϊεβο.

 

  • Λίγα λεπτά πριν από τη 01:00, ισχυρή έκρηξη ακούστηκε κοντά στην περιοχή της γέφυρας Paton στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα ήχησαν σειρήνες στην ουκρανική πρωτεύουσα, προειδοποιώντας για εισερχόμενους πυραύλους μέσα στα επόμενα λεπτά.

  • Λίγη ώρα μετά, ισχυρότατες εκρήξεις ακούγονταν σε διάφορα σημεία της ουκρανικής πρωτεύουσας, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του CNN στο Κίεβο.

Ο δήμαρχος του Κιέβου Vitali Klitschko επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας από το βράδυ του Σαββάτου μέχρι το πρωί της Δευτέρας με χιλιάδες Ουκρανούς να τρέχουν να προλάβουν ώστε να εγκαταλείψουν την πόλη. Ο δήμαρχος τονίζει ότι όποιος θεαθεί στους δρόμους τοτυ Κιεβρου κατά την διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας, θα θεωρείται Ρώσος «δολιοφθορέας».

Η ουκρανική πρωτεύουσα είναι προετοιμασμένη για άλλη μια νύχτα επιθέσεων αφού οι ρωσικές δυνάμεις απέτυχαν να διαρρήξουν τη γραμμή της ουκρανικής άμυνας, τη νύχτα της Παρασκευής.

 

Με πληροφορίες από Ukrinform μέσω ΑΠΕ – ΜΠΕ/ BBC

Δεν βγήκε στη Ρωσία ο “περίπατος” στο Κίεβο: Διατάχθηκε επίθεση σε όλα τα μέτωπα * Θα πολεμάμε μέχρι την νίκη, δηλώνει ο Ζελένσκι

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: