Νέοι κανόνες από σήμερα στα ταξίδια στην Ευρωπαϊκή Ένωση: Tι ισχύει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

File Photo Τα κράτη μέλη πρέπει να αποδέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για περίοδο 270 ημερών (9 μήνες) από την ολοκλήρωση των αρχικών εμβολιασμών (μονοδοσικό ή δύο δόσεις). via pixabay.com/TheAndrasBarta




Από σήμερα Τρίτη 1 Φεβρουαρίου, νέοι κανόνες εφαρμόζονται σχετικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ταξίδια εντός του μπλοκ, βάσει της κατάστασης του ταξιδιώτη και όχι της χώρας αναχώρησης του.

Τα κράτη μέλη πρέπει να αποδέχονται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού για περίοδο 270 ημερών (9 μήνες) από την ολοκλήρωση των αρχικών εμβολιασμών (μονοδοσικό ή δύο δόσεις).

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε τη νέα σύσταση σε μια προσπάθεια διευκόλυνσης της ασφαλούς ελεύθερης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου, θα πρέπει να αρθούν όλοι οι περιορισμοί στην ελεύθερη κυκλοφορία για ταξιδιώτες που:

-Διαθέτουν ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ που αποδεικνύει ότι έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον δύο εμβόλια για τον COVID-19 τις τελευταίες 270 ημέρες.
-Πιστοποιητικό ανάρρωσης από Ο COVID-19 που εκδόθηκε τις τελευταίες 180 ημέρες.
-Αρνητικό αποτέλεσμα εξέτασης που πραγματοποιήθηκε τις τελευταίες 72 ώρες εάν είναι PCR ή τις τελευταίες 24 ώρες εάν πρόκειται για ταχεία εξέταση αντιγόνου.
Όσοι δεν διαθέτουν ψηφιακό πιστοποιητικό COVID-19 της ΕΕ θα πρέπει να κάνουν τεστ 24 ώρες πριν ή μετά την άφιξη. Εξαιρούνται τα παιδιά κάτω των 12 ετών, καθώς και εκείνα με ουσιαστική λειτουργία ή ανάγκη, και οι διασυνοριακοί μετακινούμενοι.

Mε πληροφορίες από tourismtoday.gr

Ο Τζορτζ Σόρος προβλέπει οικονομική κρίση στην Κίνα: Θα ξεκινήσει από την αγορά ακινήτων

 

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: