Να μην δει κρίση ο Ερντογάν, θέλει να μεσολαβήσει: Η υποκρισία και η ανεκτικότητα αποθρασύνει την κατοχική Τουρκία

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ




Του ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Είδε κρίση ο Ερντογάν και έσπευσε να… μεσολαβήσει. Ο μονίμως ταραχοποιός της περιοχής, Πρόεδρος της κατοχικής Τουρκίας, έσπευσε να τηλεφωνήσει στον Ρώσο ομόλογο του για να δώσει «συμβουλές» για εκτόνωση της διαμορφωθείσας κατάστασης.

Ο Ερντογάν, ο οποίος στο παρελθόν είχε προσφερθεί να φιλοξενήσει συνάντηση Πούτιν και Βολντίμιρ Ζελένσκι, αλλά η πρωτοβουλία του δεν προχώρησε καθώς απορρίφθηκε, θέλησε να μεσολαβήσει εκ νέου. Προφανώς αναζητεί ρόλο καθώς θέλει να ανακηρυχθεί σε ισχυρό διεθνή παίκτη.

  • Το ενδιαφέρον από την τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν-Ερντογάν ήταν τα όσα φέρεται να έχει πει ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος ως γνωστό πώλησε μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία (για να κτυπά την Ρωσία) και από τους Ρώσους αγόρασε το πυραυλικό σύστημα S-400.

Απηύθυνε έκκληση για επίλυση της κρίσης μέσω διαλόγου, όταν ο ίδιος στα ζητήματα που εμπλέκεται η κατοχική Τουρκία όχι μόνο δεν συζητά, αλλά επιχειρεί να επιβάλλει διά της ισχύος τις θέσεις του. Διά της ισχύος επιβάλλει επεκτατικά βήματα.

Με το «θάρρος», που του έδωσε το γεγονός ότι εγκαινίασε «στενό διάλογο» με τον κ. Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είπε, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ότι «δεν αναγνωρίζουν τα βήματα κατά της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και ότι αυτή είναι μια στάση αρχής».

Αυτά τα λέγει ο αρχηγός της κατοχικής δύναμης, που μετά που κατέκτησε εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανακήρυξε «κράτος» την αποσχισθείσα οντότητα. Ανακήρυξε παρανόμως κράτος και το αναγνώρισε μόνο η Τουρκία.

Από το 1983 και εντεύθεν, που ανακοίνωσε την ανακήρυξη του ψευδοκράτους, η Άγκυρα  στηρίζει, συντηρεί το δικό της μόρφωμα προωθώντας την αναβάθμισή του με απώτερο στόχο την αναγνώρισή του. Ένα εγχείρημα δύσκολο, αλλά όπως προχωρούν οι εξελίξεις όχι και ανέφικτο.

Ο Τούρκος Πρόεδρος, που στέλνει στρατεύματα σε διάφορες χώρες και περιοχές, κάνει εκκλήσεις ειρηνοποιού, λέγοντας προς τον συνομιλητή του «ότι μια στρατιωτική σύγκρουση δεν θα ωφελήσει κανέναν». Είπε- φεύ- ότι αποδίδει σημασία στη «συνέχιση των διπλωματικών επαφών και συνομιλιών».

  • Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων από την Κωνσταντινούπολη, ο Ερντογάν είπε στον Πούτιν ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να κάνει αυτό που της αναλογεί για τη μείωση των εντάσεων και τη διατήρηση της ειρήνης.

Του ανέφερε επίσης ότι τηρεί «εποικοδομητική στάση» και στο ΝΑΤΟ ενώ τον προσκάλεσε και στην Άγκυρα. Τι αναλογεί σε μια κατοχική δύναμη και ποια… εποικοδομητική στάση τηρεί στο ΝΑΤΟ, είναι ένα θέμα, που πρέπει να εξηγήσει ο Ερντογάν.

Είναι προφανές πως αυτή η υποκριτική στάση είναι αποτέλεσμα της ανεκτικότητας που επιδεικνύει η λεγόμενη διεθνής δύναμη έναντι μιας κατοχικής δύναμης, που διά της ισχύος αποσταθεροποιεί την περιοχή. Τον ανέχονται οι δυτικοί, τον ανέχεται και η Μόσχα και θέλει και να μεσολαβήσει για να επικρατήσει η… ειρήνη! Ποιος; Ο ισλαμοφασίστας της Άγκυρας.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΝΩΜΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ

Άψε σβήσε αντίδραση για τη Ρωσία, στα πούπουλα η κατοχική Τουρκία: Οι παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου και τα δυο μέτρα και δυο σταθμά

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: