Ως “Παπαφλέσσας” παρουσιάστηκε ο Ελπιδοφόρος ενώπιον του φιλότουρκου δημάρχου της Νέας Υόρκης: Τι συνέβηκε στον Αρχιεπίσκοπο;

Ο φιλότουρκος και φιλοσκοπιανός δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, γνωστό απολογητή της Τουρκίας. Φωτογραφία via Elpidophoros, @Elpidophoros




Συνάντηση με “ηγέτες” της Ομογένειας της Νέας Υόρκης, με στόχο να “αθωώσει” τον φιλότουρκο δήμαρχο της μεγαλούπολης, οργάνωσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, ο οποίος έδωσε στο Δημαρχείο και τα ονόματα των προσκεκληθέντων ομογενών.

Ο κ. Ελπιδοφόρος, γνωστός απολογητής της Τουρκίας και του Ταγίπ Ερντογάν, συμμετείχε στην συνάντηση, που έγινε στην κατοικία του δημάρχου, στη Νέα Υόρκη.

Προσπάθησε να περάσει στην κοινή γνώμη, με τη βοήθεια φίλων του “δημοσιογράφων”, ότι η συνάντηση έγινε για να ενημερωθεί ο κ. Άνταμς για τις …ανησυχίες και τα θέματα που απασχολούν την ελληνοαμερικανική κοινότητα, ανάμεσα στα οποία και τα εθνικά.

Όπως αναφέρουν οι “δημοσιογράφοι” φίλοι του κ. Ελπιδοφόρου, από την πλευρά τους οι ομογενείς έθεσαν μια σειρά από θέματα που περιλάμβαναν μεταξύ άλλων την καταπάτηση των δικαιωμάτων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, το Κυπριακό, καθώς και τη συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στην δήλωση που έδωσε στην δημοσιότητα, ο κ. Ελπιδοφόρος σημείωσε ότι «η ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή εύχεται και προσεύχεται για την ειρήνη και την ευημερία όλων των εθνών σε όλο τον κόσμο».

Έκανε και μία περίεργη αναφορά στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, που προκάλεσε ερωτηματικά, καθώς, ως γνωστό, πιστεύει ότι οι Κύπριοι ευθύνονται για την τραγωδία των Ελλήνων της Πόλης, κάτι που είναι ένα τεράστιο ψέμα, αλλά και για τη δική τους.

Από την πρώτη στιγμή που έφτασε στη Νέα Υόρκη, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, συναντά Τούρκους επισήμους και μάλιστα προσπαθεί να πείσει Έλληνες και Ελληνοαμερικανούς συνομιλητές του ότι η Ομογένεια πρέπει να σταματήσει να κατηγορεί την κατοχική Τουρκία.

Τον Σεπτέμβριο, και παρά τηις αντιδράσεις της Αθήνας και της Λευκωσίας, ο κ. Ελπιδοφόρος έσπευσε να “ευλογήσει” το Τουρκικό Κέντρο της Νέας Υόρκης, στα εγκαίνια που πραγματοποίησε ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος τον ανάγκασε να καθίσει στο ίδιο “τραπέζι” με τον κατοχικό ηγέτη ΅Ερσίν Τατάρ.

Εκκλησιαστική πηγή μας έλεγε ότι η ξαφνική “αλλαγή” του κ. Ελπιδοφόρου, που παρουσιάζεται τώρα ως ο “Παπαφλέσσας” της Ομογένειας, οφείλεται προφανώς ότι κατέπεσε στη δυσμένεια του Ερντογάν, ο οποίος μπορεί να τον αποκλείσει από την κούρσα διαδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου.

Δεν δικαιολογείται αλλιώς η περίεργη δήλωσή του. Ο κ. Ελπιδοφόρος αναφέρει:

«Η ελληνοαμερικανική κοινότητα στις ΗΠΑ νοιώθει ότι είναι απίθανο να επιτύχει αυτούς τους στόχους στην Ανατολική Μεσόγειο, όσο παραμένει η παράνομη εισβολή και κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία και όσο υπάρχουν τόσο παράλογες και παράνομες απαιτήσεις από την Ελλάδα, εκ μέρους της Τουρκίας».

Πρόσθεσε τα εξής:

«Είμαστε εδώ διότι γνωρίζουμε ότι ο καλός μας φίλος, ο Δήμαρχος Άνταμς, γνωρίζει ότι η δικαιοσύνη είναι η προϋπόθεση για την ειρήνη και γνωρίζουμε ότι η αφοσίωση του και στα δυο είναι το γερό θεμέλιο για τη συνεχή στενή σχέση και την θερμή φιλία μας».

Ο αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος έπλεξε το εγκώμιο στον νέο δήμαρχο, θυμούμενος όταν είχε βαδίσει μαζί του στην διαδήλωση που είχε γίνει στο Μπρούκλιν για τα δικαιώματα των Αφροαμερικανών μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

Επιπλέον, υπενθύμισε πως την αμέσως επόμενη μέρα μετά την εκλογική του νίκη τον Νοέμβριο, ο Έρικ Άνταμς είχε επισκεφτεί την Αρχιεπισκοπή, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

«Κατά την διάρκεια αυτής της επίσκεψης, ο Παναγιώτατος εξέφρασε τις ζωτικές ανησυχίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι οποίες είναι και ανησυχίες της κοινότητας που εκπροσωπήθηκε εδώ σήμερα. Αυτές περιλάμβαναν τον συνεχή αγώνα για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, τον πόνο μας για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί και τους περιορισμούς στις θρησκευτικές μειονότητες στην Τουρκία», είπε ο κ. Ελπιδοφόρος.

Το “παρών” στη συνάντηση έδωσαν μεταξύ άλλων ο νεοδιορισθείς πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Γιώργος Τσούνης, ο ομογενής πολιτειακός γερουσιαστής, Ανδρέας Γουνάρδης, οι επιχειρηματίες Τζον Κατσιματίδης και Μιχάλης Ψαρός και ο πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Αγίου Νικολάου, Ντένις Μιλ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ουάσινγκτον, ΗΠΑ

Επικοινωνία Δένδια με τον Αμερικανό βουλευτή Γκας Μπιλιράκη-Συνέβαλε στην ψήφιση ν/σ για την εταιρική σχέση με ΗΠΑ

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: