Καμίλα Βαλίεβα: Τα καυτά της δάκρυα έλιωσαν τον πάγο [video]

Η Καμίλα Βαλίεβα. EPA/HOW HWEE YOUNG




Η Ρωσίδα Καμίλα Βαλίεβα κυριάρχησε στον πάγο το βράδυ της Τρίτης στο  Πεκίνο, τη στιγμή που προσπαθούσε να συγκρατήσει τα δάκρυα της, καθώς ολοκλήρωνε το πρόγραμμα της στο καλλιτεχνικό πατινάζ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων, που την εκτόξευσε στην κορυφή της βαθμολογίας του ατομικού.

Η 15χρονη αποτίναξε το… στίγμα με την υπόθεση ντόπινγκ που την ακολουθεί στους Αγώνες του Πεκίνου, αφήνοντας άφωνους τους θεατές που επευφημούσαν στις εξέδρες.

Για δύο λεπτά και 40 δευτερόλεπτα, εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν κάθε της κίνηση στον Ολυμπιακό πάγο.

Το πρόγραμμα που είχε θαμπώσει τους φιλάθλους λίγες μέρες νωρίτερα στον ομαδικό διαγωνισμό, ξεκίνησε σχεδόν τέλεια. Αναμενόταν να εκτελέσει τρία τριπλούν άλματα, αλλά σκόνταψε στο εναρκτήριο τριπλό άξελ.

Η έφηβη σχεδόν ολοκλήρωσε τον συνδυασμό τριπλού λουτζ-τριπλού δακτύλου, αλλά η χάρη της και η ακριβής κίνηση των ποδιών της κέρδισαν βαθμολογία 82,16 – πολύ κάτω από την επίδοση του παγκόσμιου ρεκόρ 90,45 από τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα του περασμένου μήνα.

 

Νωρίτερα, η Ρωσίδα αθλήτρια υποστήριξε ότι το τεστ ντόπινγκ, στο οποίο ανιχνεύθηκε θετική οφείλεται σε φάρμακο του παππού της, το οποίο έλαβε κατά λάθος.

«Το επιχείρημά της ήταν ότι η ανιχνευθείσα ουσία οφείλεται σε ένα φαρμακευτικό προϊόν που λάμβανε ο παππούς της», δήλωσε ο Ντένις Όσβαλντ εκ μέρους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.
Η Kamila Valieva EPA/HOW HWEE YOUNG

Σύμφωνα με την Πράβδα, το επιχείρημα της πλευράς Βαλίεβα στο CAS ήταν ότι ο παππούς της -που φέρεται να έχει τεχνητή καρδιά- ίσως να άφησε ίχνη σάλιου σε ένα ποτήρι από το οποίο ήπιε και η αθλήτρια.

Η ίδια πάντως, σε συνέντευξή της, δήλωσε ευτυχής για την απόφαση να της επιτραπεί η συμμετοχή της στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγωνες αλλά «συναισθηματικά κουρασμένη», μετά από όσα συνέβησαν την περασμένη εβδομάδα.

«Οι μέρες αυτές ήταν πολύ δύσκολες για μένα», είπε η Βαλίεβα στο «Κανάλι Ένα» της ρωσικής τηλεόρασης.

«Είναι σαν μη μου έχουν μείνει συναισθήματα. Είμαι χαρούμενη αλλά την ίδια στιγμή και συναισθηματικά κουρασμένη».

Η Βαλίεβα και τα φάρμακα του… παππού της: Μπέρδεψε τα σκευάσματα υποστηρίζει η υπεράσπισή της

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: