Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Σαββάτου

Τίτλοι των εφημερίδων της Κύπρου. Φωτοραφία ΚΥΠΕ




Η επικριτική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) δεσπόζει στα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου.

Οι εφημερίδες του Σαββάτου προβάλλουν επίσης την ανοδική πορεία των τιμών των καυσίμων, τις εξελίξεις γύρω από τη διερεύνηση του φόνου του Ευαγγέλου και τις πληροφορίες ότι κλείνει το κεφάλαιο Γιώργος Παμπορίδης για το ΑΚΕΛ ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Η «Αλήθεια» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Μέχρι και 1,50 ευρώ η τιμή της αμόλυβδης» αναφέρεται στην αυξητική πορεία στις τιμές των καυσίμων και σημειώνει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συγκαλεί έκτακτη σύσκεψη για συζήτηση του προβλήματος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας, στον οποίο καταλογίζει από καταχρήσεις έως και αισχροκέρδεια. Αλλού γράφει ότι τον Ιούλιο του 2023 θα είναι έτοιμο το τερματικό για το φυσικό αέριο στο Βασιλικό.

Ο «Πολίτης» στεγάζει το κύριο του θέμα υπό τον τίτλο «Ξετυλίγουν το κουβάρι του φόνου Ευαγγέλου» και γράφει ότι το ξήλωμα εγκληματικής οργάνωσης με εμπλοκή σε δολοφονίες ατόμων-μαρτύρων κατηγορίες σε σοβαρές υποθέσεις ναρκωτικών, που εκκρεμούν ενώπιον της δικαιοσύνης ή συγγενικών τους προσώπων, πιστεύουν ότι κατάφεραν οι Αρχές ασφαλείας.  Σε άλλο θέμα γράφει ότι μαθητές εξασφαλίζουν παράτυπα ή πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά για να τους παρέχονται διευκολύνσεις και ειδική μεταχείριση στις εξετάσεις τετραμήνων αλλά και στις παγκύπριες εξετάσεις. Αλλού αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ).

Κάτω από τον τίτλο «Σενάριο Παμπορίδη τέλος», «Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα ότι το κεφάλαιο Γιώργος Παμπορίδης κλείνει πριν ουσιαστικά ανοίξει για το ΑΚΕΛ και αναφέρεται στις έντονες αντιδράσεις των προηγούμενων ημερών με αποκορύφωμα τη δημόσια τοποθέτηση της Ειρήνης Χαραλαμπίδου. Αλλού αναφέρεται στην Πλατεία Ελευθερίας, σημειώνοντας ότι ο αρχιτέκτονας του έργου ζητά επιπλέον €600.000 για να ελέγξει κατά πόσον ο εργολάβος εκτέλεσε τις εργασίες με βάση τις πρόνοιες του συμβολαίου.  Αλλού αναφέρεται σε στοιχεία ΣΟΚ στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον ΟΑΥ.

Η «Χαραυγή» τιτλοφορεί το κύριο της θέμα «Με το ΓεΣΥ αποκαλύφθηκαν οι φοροφυγάδες ανάμεσα στους γιατρούς» και αναφέρεται στην έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον ΟΑΥ, σημειώνοντας πως μεγαλογιατροί δεν υπέβαλαν φορολογική δήλωση πριν ενταχθούν στο ΓεΣΥ και τώρα δηλώνουν εισοδήματα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Σε άλλο θέμα γράφει ότι σε τεντωμένο σχοινί βρίσκεται η εργατική ειρήνη στα λιμάνια μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων. Αλλού γράφει ότι αγωγό φυσικού αερίου θα συζητήσει με τον Πρόεδρο και Πρωθυπουργό του Ισραήλ ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η αγγλόφωνη «Cyprus Mail» στο κύριο της θέμα με τίτλο «Αποκαλύπτεται το εύκολο κέρδος από το ΓεΣΥ» αναφέρεται στην επικριτική έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για τον ΟΑΥ κάνει λόγο για παρατυπίες στο ΓεΣΥ και καταγράφει 11 γιατρούς του ΓεΣΥ με εισοδήματα πέραν τω €500.000 με ένα να λαμβάνει €870.742. Αλλού γράφει ότι  Ρωσία και Κίνα ανακοίνωσαν στρατηγική συνεργασία ως αντιστάθμισμα της «κακόβουλης», όπως θεωρούν επιρροής των ΗΠΑ. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στην επιβράδυνση του προγράμματος εμβολιασμού στην Κύπρο.
Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ, Γρηγόρης Σάββα
Λευκωσία, Κύπρος

Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Παρασκευής

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: