Η επισκόπηση του κυπριακού Τύπου: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων της Πέμπτης

FILE PHOTO: Πρωτοσέλιδα κυπριακών εφημερίδων. ΚΥΠΕ




Οι αυξήσεις στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών, η ουκρανική κρίση, η προώθηση της πρότασης της Λευκωσίας για ΜΟΕ, και το άνοιγμα του Αρχαιολογικού Μουσείου της Λάρνακας είναι μεταξύ των θεμάτων που προβάλλουν σήμερα, στα πρωτοσέλιδά, τους οι κυπριακές εφημερίδες.

Η «Αλήθεια» γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Σπάει κόκαλα η ακρίβεια» πως η ακρίβεια στις τιμές βασικών καταναλωτικών αγαθών, και κυρίως των καυσίμων, ταλαιπωρεί αφάνταστα τη μέση κυπριακή οικογένεια.

Επίσης αναφέρει πως Λευκός Οίκος και ΝΑΤΟ λένε πως δεν αποσύρονται τα ρωσικά στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία, αντιθέτως συνωστίζονται. Επίσης γράφει πως ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ενεργοποιεί τον διεθνή παράγοντα για την πρόταση της Λευκωσίας για τα ΜΟΕ.

Ο «Πολίτης» με τίτλο στο κύριο του θέμα «Πράκτορες του Ιράν σε Κύπρο και Τουρκία» γράφει πως το Ισραήλ βλέπει συνωμοσία με στόχο Εβραίους επιχειρηματίες σε Λευκωσία και Κωνσταντινούπολη. Αλλού αναφέρει πως οι μισθωτοί βρίσκονται υπό πίεση, σύμφωνα με έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας Κύπρου – ΠΕΟ.

Επίσης αναφέρεται σε εισήγηση κάποιων επιδημιολόγων όπως και οι εμβολιασμένοι να υποχρεούνται στην επίδειξη αρνητικού rapid test για να μπορούν να εισέρχονται πλέον σε κέντρα αναψυχής.

«Ο Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριο του θέμα με τίτλο «Λύνουν τον Γόρδιο Δεσμό» για διαδικασίες εξπρές για αγοραστές σπιτιών που εγκλωβίζονται χωρίς κοτσιάνια λόγω υποθηκών και πως ο αγοραστής θα εξοφλεί το ακίνητο, πληρώνοντας απευθείας την τράπεζα, έναντι δανείων του πωλητή.

Αλλού γράφει πως άνοιξε χθες το πλήρως ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο της Λάρνακας. Επίσης αναφέρει πως η πανδημία γονάτισε τους μικρομεσαίους.

Η «Χαραυγή» με τίτλο στο κύριο της θέμα «20 χρόνια πίσω η αγοραστική δύναμη των μισθών των εργαζομένων» γράφει πως οι μισθοί παρέμειναν καθηλωμένοι σε χαμηλά επίπεδα, ενώ το εισοδηματικό μερίδιο του κεφαλαίου σημείωσε εντυπωσιακή αύξηση.

Επίσης γράφει πως το ΑΚΕΛ ζητά να καταργηθεί η διπλή φορολογία στα καύσιμα. Εξάλλου αναφέρει πως δυσβάστακτο είναι το κόστος για τις μικρές επιχειρήσεις.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” γράφει στο κύριο της θέμα με τίτλο «Περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ για τις μεταναστευτικές ροές» πως η Κύπρος θα λαμβάνει περισσότερη βοήθεια από την ΕΕ για να αντιμετωπίσει τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές.

Επίσης γράφει για το ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λάρνακας που άνοιξε τις πόρτες του την Τετάρτη. Αλλού αναφέρει πως οι καταναλωτές χαρακτηρίζουν ως αδικαιολόγητες τις αυξήσεις στις τιμές του γάλακτος.

Mε πληροφορίες από ΚΥΠΕ
Λευκωσία, Κύπρος

Κύπρος και FRONTEX κατέληξαν σε σχέδιο δράσης για το μεταναστευτικό με έμφαση στους επαναπατρισμούς

Ακολουθήστε τη HELLAS JOURNAL στη NEWS GOOGLE

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: